Categories NE PROPUSTITE

Beograd – obavezna jesenska destinacija ljubitelja umjetnosti

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Iako je ljeto razdoblje kad najviše putujemo oslobođeni poslovnih obveza i jurnjave, jesenska vikend-putovanja mogu poslužiti kao savršen ispušni ventil ili pak dodatna motivacija ponedjeljkom ujutro kad se moramo izvući iz toplog kreveta i krenuti na posao. Puno je lakše odraditi radni tjedan ako znate da vas čeka putovanje s vama dragim osobama.

Upravo su gradovi generatori kulturnih događanja, manifestacija i sajmova, a na vama je izabrati najbolje za sebe.

Za pravo nadahnuće i punjenje baterija nije potrebno ići daleko. Mi smo inspiraciju pronašli u susjedstvu, točnije Beogradu.

01.10.2019., Beograd, Srbija – Press konferencija i prezentacija kompanije Flixbus. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Kao domaćin i posljednja stanica retrospektivne izložbe Čistač, svjetski priznate umjetnice Marine Abramović, za sve obožavatelje umjetnosti kao i za one koji traže nadahnuće, Beograd je ove jeseni must-see destinacija.

Europska turneja koja je započela 2017. godine u Švedskoj odakle je putovala u Dansku, Norvešku, Njemačku, Italiju i Poljsku izazvala je veliko zanimanje publike u cijeloj regiji. Izložba Čistač izložena u beogradskom Muzeju savremene umetnosti predstavlja pedesetogodišnji opus Marine Abramović te sadrži više od 120 slika, crteža, audio i videoradova, filmova i scenografija gdje je naglasak na performansima koji su izazvali najviše polemike u javnosti. Neovisno o tome jeste li dobar poznavatelj umjetnosti ili se po prvi puta susrećete s umjetničkim performansima Marine Abramović, ova izložba vas neće ostaviti ravnodušnim.

Kako jednostavno i udobno do Beograda?

U pretrpanim rasporedima teško je izdvojiti dovoljno vremena za sve one stvari koje nas vesele stoga je cilj organizirati put što jednostavnije, brže i povoljnije. Za potpuni doživljaj putovanja vrlo je bitno s kim i kako putujete. Mi smo se odlučili za FlixBus koji iz Zagreba do rodnog grada ove slavne umjetnice svakodnevno nudi četiri direktna polaska u modernim i vrhunski opremljenim autobusima.

Osim što se ne morate brinuti oko parkiranja u gradu ili o težini svog kofera, tijekom cijelog putovanja na raspolaganju vam je toalet, utičnice i besplatan internet, pa za vrijeme vožnje možete raditi na svom putnom računalu, surfati ili jednostavno odmarati i uživati u pogledu. Isto tako, vrijeme u autobusu možete iskoristiti i za čitanje knjige. Nedavno je izašlo hrvatsko izdanje autobiografije Marine Abramović „Prolazim kroz zidove“, koja može poslužiti kao sjajna uvertira posjetu izložbi.

A za 100 najbržih koji se odluče ove jeseni otputovati u Beograd zelenim autobusom, FlixBus je pripremio dodatne popuste od 15 % koje je moguće ostvariti putem linka https://woobox.com/w8i6fd.

Više nego dovoljno razloga za spakirati kofere i uputiti se u Beograd, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu