Categories Testovi

Izbor partnera otkriva kakvi ste zapravo

Iako nas cijeloga života uče da ne vjerujemo u ono što je na prvi pogled očigledno i da se zagledamo dublje u osobu koja stoji pokraj nas, u današnjem načinu života, često smo baš u situaciji da sudimo površno.

Grijeh površnosti

Koliko ste samo puta nesvjesno “razvrstali” ljude (neozbiljan, nepouzdan, odgovoran, mamin sin…) na osnovu samo nekoliko zapažanja poput odjeće, frizure i nekog, možda i jedinog, kašnjenja na sastanak? Opravdanje da nemamo vremena dati nove i nove šanse ljudima koji nas okružuju, jer se oni moraju potruditi i ostaviti besprijekoran prvi dojam, možda je presudno u tome što ste još sami ili u nezadovoljavajućoj vezi, zaključili su psiholozi.

Potrudite se upoznati nekoga

To isto vrijedi za izbor prijatelja i partnera. A koliko je riječ o kontroverznom pitanju govori i to da podjednako vrijedi izreka da se različitosti privlače, kao i to da najbolje ide slično sa sličnim. Ali i ovdje, kao i u svemu drugom u životu, treba uzeti u obzir to da smo različiti i pokreću nas različiti prioriteti. Ako vam je najvažnija karijera, vjerojatno će uz vas biti osoba koja će misliti slično i podržavati vas u tome, možda i sama graditi karijeru. Ako vam je najvažnije da se uz partnera opustite i smijete, vjerojatno će partner biti opušteniji.

Opterećeni predrasudama

Odabir partnera će, dakle, odati vaše prioritete, vaše pravo ja. Stoga, ako ste se našli zatečeni ljubavnim izborom svoje prijateljice kad vas je upoznala sa svojim partnerom, jer vam se čini na prvi pogled da dotjerana i odgovorna žena ne može imati ništa zajedničko s dugokosim rockerom, očigledno je niste upoznali dovoljno. To što su takvi parovi rijetki jer odudaraju od onoga što se smatra skladnim parom ne znači da su njihovi odnosi imalo gori od drugih. Samo se ljudi češće priklanjaju sličnijima, jer od drugačijeg zaziru ili ih opterećuju predrasude o tome da su osobe opuštenije i manje odgovorne.

Predstava o idealnom

Možda je vaša uvijek točna i precizna prijateljica u svom razbarušenom partneru napokon našla način da se oslobodi opterećenja kako uvijek sve oko nje mora biti savršeno i napokon je počela uživati u životu.

Zavirite iza očiglednog

Možda i sami, u težnji da nađete partnera koji vam je vrlo sličan, zapravo propuštate prepoznati srodnu dušu u nekome tko je tu uz vas, ali nam se čini da nikad ne bismo mogli biti s takvom osobom, jer previše odudara od predodžbe o tome kako treba izgledati naš idealan partner. Zato je zanimljivo čuti rečenice poput: “Cijeli život sviđaju mi se visoke plavuše, a oženio sam se s niskom crnom buckom”.

Izvor: 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu