Categories Seks

UZBUDITE PARTNERA erotskom masažom

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Seks može upasti u rutinu, postati dosadan i nezanimljiv, no uz sve moguće savjete za vraćanje vatre u krevet često se zaboravlja na onaj najjednostavniji, a nerijetko i najučinkovitiji – erotsku masažu.

Prvo, teško da će netko odbiti masažu, drugo – to je najbolja moguća predigra koju možete zamisliti.

E sad, ako to nikada niste radili, kako krenuti? Jednostavno, za potpuni užitak atmosfera je ključna. Tko bi se mogao prepustiti erotskoj masaži uz glasne zvukove sa TV-a ili slušajući o politici? Pretvoriti spavaću sobu u SPA ambijent vrlo je jednostavno. Prigušite svjetla i zapalite svijeće, a uz odgovarajuću  glazbu vaš će se partner osjećati još bolje.

Na kvalitetno ulje ili lubrikant ne morate potrošiti puno novaca, a efekt će biti neusporedivo bolji. Mirisne note imat će poseban učinak pa se možete odlučiti i za ulje lavande ili eukaliptusa.  

Ne morate biti profesionalni maser kako biste svladali erotsku masažu. Prije same masaže, možete partnera lagano milovati tek toliko da ga/ju dodirujete kako bi nadražili živce po tijelu. Započnite polako i neka vaš partner/ica leži na trbuhu, a vi nježno počnite od ruku. Vrlo često zanemarujemo dlanove, ali oni su su ključni za opuštanje napetosti. Dlanove masirajte laganim kružnim pokretima palčevima, a zatim se “penjite” prema ramenima i posvetite se mišićima.

Prije nego što prijeđete na vrat i leđa,  protrljajte ulje između ruku i zagrijte ih. Toplina će imati relaksirajući efekt na ukočene mišiće, a i bit će ugodna partneru. Nekoliko puta prođite rukama preko cijelih leđa laganim pritiskom. Kada su mišići već zagrijani i djelomično opušteni, možete pojačati pritisak.

Određeni su dijelovi tijela iznimno osjetljivi, a većina nas ih zanemaruje. Skrivene erogene zone imaju neopisivo jak uzbuđujući učinak. Stoga je najbitniji dio erotske masaže upravo nježno i lagano masirati ta mjesta.

Među najosjetljivijim zonama su i uši. Masirajte ih malim kružnim pokretima i stišćite ih palcem i kažiprstom, a jezikom prolazite vanjski dio uha.

Trbuh, odnosno pupak također izaziva veliko uzbuđenje. Kružite prstima oko pupka, a zatim počnite raditi sve veće krugove skroz do rubova trbuha.

Iza koljena nalazi se mnoštvo završetaka živaca iznimno osjetljivih na dodir. Lagano štipkajte kožu, a zatim je milujte laganim pokretima ili vrškom jezika.

Ostala mjesta koja erotska masaža obavezno uključuje su stopala, donji dio leđa i trbuha te gležnjevi. Polagano možete prijeći na donji dio leđa i stražnjicu – ovo je ključan i najnapetiji trenutak.

Erotska masaža najčešće izbjegava spolne organe i fokusira se na maksimalno uzbuđivanje prije samog seksualnog čina.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu