Categories Seks

UPRAVO BAVLJENJE OVIM SPORTOM omogućit će vam bolji seksualni život

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Joga, drevna indijska praksa ima mnoge koristi za zdravlje, od kojih većinu zapadna moderna znanost još uvijek nije otkrila.

Za sad je sigurno da joga pomaže kod depresije, stresa, anksioznosti, metaboličkog sindroma, dijabetesa i problema sa štitnjačom. Jednako tako čuva kralježnicu, smanjuje upale i drži nas vitalnima.

No, osim svega navedenog, joga poboljšava i seksualni život, a evo i kako…

Za početak, prakticiranje joge pomaže nam povezati se sa svojim tijelom i bolje ga osjetiti te se u njemu dobro osjećati. Dvanaestotjedna studija provedena na 40 žena starijih od 45 godina, a čiji su rezultati objavljeni u “The Journal of Sexual Medicine”, usporedila je seksualni život ispitanica prije i nakon što su počele vježbati jogu.

Njih 75 posto potvrdilo je da im se seksualni život uvelike poboljšao. Sve one prakticirale su 22 asane koje jačaju abdominalne mišiće, potiču probavu, jačaju dno zdjelice i poboljšavaju raspoloženje. Isto tako postoje asane koje pomažu muškarcima.

Sastavni dio joge je disanje – osvještavanje i produbljivanje daha te usklađivanje daha, što dovodi do kvalitetnijeg seksualnog odnosa i jačanja veze između partnera.

Tu je još i tehnika mula bandha koja je najsličnija Kegelovim vježbama i vrlo je dobra  za žene – olakšava menstrualne bolove, porođajne bolove i dovodi do jačeg orgazma. Kod muškaraca sprječava preranu ejakulaciju i kontrolira razinu testosterona u tijelu.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu