Categories Seks

ŠTO KAD ŽENAMA dosadi seks u vezi?

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Ženama koje su u dužim vezama nije previše do seksa, za razliku od onih u kraćim vezama. Zanimljivo je da rezultati studije ne pokazuju isto kada su muškarci u pitanju – njihov interes za seks s istom ženom ne opada tijekom vremena.

U studiji Sveučilišta Southampton je sudjelovalo 11.508 osoba, a rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca.

“Naša saznanja pokušavaju prodrijeti malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvaliteta i dužina veze, ali i komunikacija s partnerom presudna za seksualni interes”, kaže profesorica Cynthia Graham.

U studiji je sudjelovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše pričati o seksu nego muškarcma.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg “ubojicu strasti” u braku navode dolazak djece u obitelj.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu