Categories Seks

OVO SE DOGAĐA vašem tijelu ako se samozadovoljavate svaki dan

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Mnogi se srame već na sam spomen, posebice žene, kada je u pitanju samozadovoljavanje, ali činjenica je da je većina nas to učinila barem jednom, ako ne i redovito. Povlače se pitanja koliko je samozadovoljavanje (ne)zdravo i kako utječe na naše tijelo, a odgovori su itekako pozitivni.

Orgazam u tijelu oslobađa endorfine, dopamin i oksitocin, poznatije kao hormone sreće. Ovi hormoni zaslužni su za podizanje raspoloženja i čine nas sretnima, a istodobno, samozadovoljavanjem najbolje otkrivate što vam odgovara, a što ne. I upravo to upoznavanje vlastitog tijela dovodi i do zdravijeg seksualnog života jer i svojoj boljoj polovici možete sugerirati što vam najviše odgovara.

Osim toga, masturbacija oslobađa psihički i fizički stres i napetost te nas opušta. Kemijske reakcije do kojih dolazi orgazmom odlične su za jačanje imuniteta i pomažu u kvalitetnijem spavanju. Poznato je kako Kegelove vježbe jačaju mišiće maternice, a jednako tako i orgazmi. Stoga, za vaše zdravlje – samozadovoljavanje i orgazam su najbolji način kako ojačati stijenke maternice.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu