Categories Seks

OVO SE DOGAĐA VAGINI kad prestanete imati seksualne odnose

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Vjerovali ili ne, vagina može ući u bolno stanje kada ponestane seksa u životu, upozoravaju stručnjaci. Radi se o nastanku vaginalne atrofije ili suhoće spolovila – vrlo čestom poremećaju koji se pojavi u nekom periodu života mnogih žena. Simptomi uključuju pečenje, svrbež, poteškoće s mokrenjem, bolan seks i pojavu iscjetka.

Ipak, postoji rješenje i kada muškarca nema u blizini – masturbacija. Stručnjaci naglašavaju kako redoviti orgazmi spašavaju stvar i održavaju tkivo vagine zdravim.

“Tada su puno manje šanse da će tkivo postati upaljeno, tanko ili suho”, tvrdi seksualna terapeutkinja dr. Louise Mazanti iz Londona.

Dodaje da seks, s partnerom ili bez njega, poboljšava protok krvi u intimnom području, što znači da više kisika dopire do vagine, a to jača njezino tkivo.

Osim što je dobar seks koristan za zdravlje vagine, blagotvorno djeluje i na mentalno zdravlje žena – smanjuje rizik od razvoja depresije i povećava osjećaj privlačnosti suprotnom spolu.

Dr. Mazanti kaže da često čuje ljude kako govore da nemaju seksualni život jer nemaju partnera pa im ona savjetuje da vode ljubav sami sa sobom.

I masaža vagine pomaže

Ova britanska stručnjakinja za seks napominje kako je masaža vagine vrlo korisna i ne bi ju bilo loše uvrstiti u svoje životne rituale. Kao i tijekom seksa ili masturbacije, i masažom se poboljšava cirkulacija i opskrba kisikom.

Seks jednom tjedno, najmanje

Ako vodite ljubav s partnerom ili sami sa sobom barem jednom tjedno, to usporava starenje, produžava životni vijek i poboljšava cjelokupno zdravlje, pokazala je studija istraživača jednog američkog sveučilišta.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 24SATA.HR

1 komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu