Categories Seks

OVO JE NAJJEDNOSTAVNIJI savjet za bolji seks

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Razgovaranje o seksu može povećati strast, a vježbe zdjelice učiniti čuda za orgazme, ali jeste li znali da vaši hormoni mogu biti ključni?

Vaši hormoni mijenjaju se tijekom cijelog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi. Alissa Vitti, stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem svog ciklusa možete doći do nezaboravnog seksa.

“U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakvu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže”, tvrdi Vitti.

Obratite pozornost na svoje osjećaje prema partneru i želji za seksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. Ovisno o fazi u kojoj jeste, interes za seksom može biti viši ili niži.

Međutim, u drugom dijelu ciklusa želja za seksom pada.

Za vrijeme mjesečnice hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vrijeme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša će želja za seksom biti na vrhuncu.

Od 14. do 25. dana ciklusa “imat ćete pojačanu želju zbog razina hormona i više ćete uživati. Veća je vjerojatnost da vam lubrikant neće trebati”, tvrdi stručnjakinja.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu