Categories Seks

OVE STVARI o ženskom orgazmu zasigurno niste znali

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

1. Vaša partnerica je brža od vas

U prosjeku, žene trebaju više vremena da postignu orgazam od muškaraca.

“Prilikom stimulacije živčanih završetaka da protok krvi dođe do genitalija, treba nekih 15-20 minuta predigre”, objašnjava dr. Sadie Allison, autorica knjige The Mystery of Undercover Clitoris: Orgasmic Fingertip Touching Every Woman Craves.

No, žene su puno brže u postizanju orgazma same nego kad su s partnerom. To bi moglo biti zato što su više usredotočene na vlastito zadovoljstvo (umjesto na partnerovo) ili zato što točno znaju što žele, kako piše američki časopis Men’s Health.

“Mnoge žene mogu doživjeti orgazam za dvije do tri minute masturbacije, ali će trebati 10 minuta ili više s partnerom, ako uopće uspiju postići orgazam”, kaže stručnjakinja za seks Carlyle Jansen, autorica Sex Yourself, knjige o ženskoj masturbaciji.

2. Ne masturbira često

Prema provedenim istraživanjima, 25 posto muškaraca masturbira najmanje tri puta tjedno, a 55 posto masturbira barem jednom mjesečno. No, za žene, ove statistike su znatno niže: samo 10 posto žena se izjasnilo da se zadovoljava tri puta tjedno, a 38 posto samo jednom mjesečno.

Kako to? To bi moglo biti zbog stigme povezane s ženskom masturbacijom, koja može pratiti mnoge žene u odrasloj dobi.

“Većina dječaka počinje masturbirati prije 10. godina, dok žene započinju puno kasnije, često tek u dvadesetima”, objašnjava Jansen.

3. Priprema je drukčija

“Muškarci mogu obaviti “jedan na brzaka” u prljavom toaletu na benzinskoj postaji, ali kod žena ambijent je jako bitan”, objašnjava Allison.

“Mnoge žene trebaju se, ali i žele, usredotočiti na to što rade i svaka distrakcija im može uništiti raspoloženje, zbog čega će izgubiti volju za masturbacijom”, dodaje.

4. Ima nježniji dodir

Kad muškarci zadovoljavaju ženu njihovi pokreti su čvrsti, prsti su stisnuti, a više-manje svi se drže osnovnog grubog pokreta gore-dolje. S druge strane, žene imaju tendenciju dodirivati se sporije, nježnije i suptilnije.

“Sjetite se kako izvlačite trepavicu kad vam upadne u oko. Lagano ćete povući kapak i lagano vrhom prsta protrljati oko kako biste izvukli trepavicu. Taj princip treba upotrijebiti kad se dodiruje ženski klitoris. Da, baš tako lagan i mekan”, objašnjava Allison.

“Klitoris ima dvostruko više živčanih završetaka od vrha penisa, tako da je super osjetljiv na čak i mekši dodir. Neke žene vole žešći dodir i često će to same napomenuti partneru, ali većini će trebati lagani poticaj jer osjećaj može postati preintenzivan”, dodaje.

5. Istražuje cijelo svoje tijelo

Za žene je masturbacija aktivnost za cijelo tijelo.

“Žene stimuliraju ne samo spolni organ nego cijelo tijelo tijekom masturbacije – vrat, grudi, ruke i usne. Masiraju bradavice, dodiruju se po unutrašnjosti bedra i po vratu prije nego što stignu do genitalija”, objašnjava Jansen.

“S druge strane, muškarci se u pravilu fokusiraju na svoj penis”, kaže Jansen.

6. Orgazam nije uvijek cilj

Ovo je vjerojatno najveća razlika između žena i muškaraca. Muškarcima je masturbacije sredstvo za postizanje cilja – orgazma.

“Mnogim ženama postizanje orgazma nije krajnji cilj. Neke žene vole sâm čin samozadovoljavanja. Nije stvar samo u orgazmu nego u vremenu koje je žena uzela za sebe i iskoristila ga kako bi se zadovoljila”, objašnjava.

7. Kad je cilj orgazam, uvijek ide po drugu porciju

Kad muškarci ejakuliraju, osjete veliku fizičku rasterećenost.

“Potrebno je puno energije da tijelo izgura svu tu tekućinu iz prostate, kroz spiralne cijevi, a zatim kroz testise, gore i izvan penisa. Zato nakon što muškarci postignu orgazam, trebaju odmor”, objašnjava Allison.
Ženski orgazmi su isto fizički, ali one nemaju potrebu za dugi period za oporavak nakon vrhunca, što im daje mogućnost uzastopnih orgazama. Dakle, dok nekim ženama uopće nije bitan orgazam, ostale se ne zaustavljaju samo na jednome.

IZVOR: 24SATA.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu