Categories Seks

OVAJ MALI TRIK osigurat će vam tri puta bolji seks

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Mnogim muškarcima koji pokušavaju zavesti ženu prvo na pamet padne prigušivanje svjetla za stvaranje romantičnog ugođaja. Ipak, upravo to ne bi trebali raditi ako žele pokazati najbolje od sebe u krevetu.

Žarko svjetlo, baš kao i ono dnevno, podiže razinu testosterona i može utrostručiti razinu užitka, pokazalo je najnovije istraživanje.  Sve više muškaraca starijih od 40 godina pogađa nedostatak seksualne želje.

Pad libida varira ovisno o godišnjim dobima, a znanstvenici su odlučili provjeriti ima li to veze s utjecajem okolnog svjetla, odnosno nedostatka. Tim talijanskih znanstvenika sa Sveučilišta u Sieni ispitao je 38 muškaraca koji se bore s niskom razinom seksualne želje. Da bi se provjerila teorija, muškarci su podijeljeni u dvije skupine.

Kroz dva tjedna, jednu skupinu muškaraca svako su jutro dovodili u prostoriju s jarkim svjetlom. Nakon tog razdoblja izmjerena im je razina testosterona te je uočeno kako je ona znatno porasla u odnosu na drugu skupinu muškaraca koji nisu bili izlagani žarkom svjetlu. Rezultati istraživanja prezentirani su na godišnjoj konferenciji European College of Neuropsychopharmacology (ECNP) u Beču.

IZVOR: VECERNJI.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu