Categories Seks

KADA KORISTITE KONDOME, ovo su pogreške koje se svima omaknu

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Korištenje sredstava poput prezervativa oba partnera tijekom odnosa štiti od spolno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće. Učinkovitost je zajamčena samo ako upotrebljavate odgovarajuće kondome na pravilan način. Otkrijte gdje većina parova griješi kod zaštite.

On drži kondom u novčaniku i u stražnjem džepu hlača 
Prezervativi su iznimno rastezljivi, ali ne i svemogući. Većina muškaraca drži jedan komad “za svaki slučaj” u novčaniku, koji potom stavljaju u stražnji džep traperica.

Trenje i povećavanje temperature paketića uslijed stiskanja ili sjedenja na kondomu smanjuje njegovu učinkovitost u zaštiti. Primijetite li da partner poseže za novčanikom, ponudite ga svojim kondomom u originalnom pakiranju.

Nemojte ostavljati dovoljno praznog prostora na vrhu kondoma
Ako ne ostavite dovoljnu količinu slobodnog prostora, oko 1,3 centimetara na vrhu kondoma, riskirate mogućnost pucanja, što poništava originalnu funkciju ovog kontracepcijskog sredstva.

Upotrebljavate kondom pogrešne veličine 
Većina muškaraca ima penis prosječne veličine kojima odgovaraju uobičajeni kondomi. No postoje i oni muškarci čiji je penis puno manji, ili veći od prosjeka, i koji bi trebali koristiti prezervative namijenjene njihovoj veličini kako tijekom seksa ne bi došlo do pucanja ili ispadanja.

Prekasno navlačenje kondoma 
Neki parovi uključuju kondom u seksualni odnos neposredno prije vrhunca muškarca, što je posve pogrešan način korištenja ovog kontracepcijskog sredstva. Ne samo da se na taj način ne štitite od trudnoće nego se ne štitite niti od eventualnih spolno prenosivih bolesti.

Niste provjerili rok trajanja kondoma
I kondomi imaju rok trajanja? Prezervativ nije preporučljivo upotrebljavati nakon njegovog isteka pa redovito provjeravajte datum na kutijici.

Imajte na umu da svi kondomi nemaju isti rok trajanja, nego da on ovisi o robnoj marki i vrsti samog proizvoda. Prezervativi s ugrađenim lubrikantima ili oni s efektom hlađenja imaju puno manji rok trajanja od klasičnih prezervativa.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu