Categories Seks

EVO KADA ŽENE POŽALE nakon seksa za jednu noć

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Seks za jednu noć frajerima je san, ženama često noćna mora, no i jedni i drugi nakon njega ponekad osjećaju grižnju savjesti. No, kad to žene ne osjećaju?

Manja je vjerojatnost da će mlade žene požaliti seks na jednu noć ako su ga one same inicirale i ako je iskustvo bilo dobro, rezultati su novog istraživanja provedenog na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Norveškoj i Sveučilištu u Teksasu.

Sudjelovali su studenti s oba sveučilišta, a odgovarali su na pitanja o osjećajima koje povezuju sa seksom na jednu noć. Istraživanje je obuhvatilo 547 norveška i 216 američka studenta, a svi su bili heteroseksualci mlađi od 30 godina.

Rezultati su pokazali kako osjećaj brige, gađenja i pritiska igraju veliku ulogu u povećanju osjećaja žaljenja, dok su zadovoljstvo, seksualna kompetencija i preuzimanje inicijative u seksu na jednu noć taj osjećaj smanjili.

Jedan od znanstvenika koji je provodio samo istraživanje, profesor David M. Buss sa Sveučilišta u Teksasu, izjavio je kako žene koje iniciraju seks imaju zdravu seksualnu prihologiju te su maksimalno ugodne sa svojom seksualnošću. Također, žene koje iniciraju seks posjeduju maksimalnan izbor pri biranju partnera s kojim žele biti.
Zaključno, imaju manje razloga za žaljenjem s obzirom na to da su same birale.

Uz to, istraživanje je pokazalo kako američki studenti imaju manje iskustva sa seksom na jednu noć u usporedbi s njihovim norveškkm kolegama, no razlozi za žaljenjem nakon njega jednaki su i kod jednih i kod drugih.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu