Categories Seks

AKO STE ŽENA, izbjegavajte ove stvari prije seksa

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Seks je ženama važna stvar, toliko važna da će nekad provesti sate u pripremama za njega, no ako spadate u taj tip, ovo su neke stvari koje jednostavno ne smijete napraviti prije seksa:

Depilacija – planirate li provesti vruću noć s partnerom, za ovaj trenutak trebali biste se pripremiti par dana ranije, barem što se depilacije tiče. Tijekom seksualnog odnosa područje oko prepona i bedara izloženo je trenju, ali i prekomjernom znojenju.

Upravo zbog toga koža će biti iziritirana, a osjetljiva područja od depilacije vrlo lako se mogu upaliti. Sličan učinak ima i tjelovježba nakon depilacije, zato se pripremite na vrijeme.

Lijek protiv alergije – lijekovi koji umanjuju alergijske reakcije, poput antihistaminika, djeluju tako da opuštaju tijelo. No ovaj lijek ima snažno djelovanje i na vašu sluznicu koja je povezana s cijelim tijelom, počevši od usne šupljine pa tako i s vašim intimnim područjem. Naime, antihistaminici smanjuju lučenje vaginalne sluzi, zbog čega seks neće biti ugodan kao i obično. Stručnjaci manjak sluzi usko povezuju i s orgazmom, što znači da će žene tada puno teže i gotovo nikako doći do željenog vrhunca. Isto vrijedi i za pokušaje začeća jer vaginalna sluz značajno olakšava prolazak spermatozoida do jajašca.

Odlazak na toalet – ako ste se upustili u vrući trenutak, a strast je na samom vrhuncu, no osjećate potrebu za odlazak na toalet i mokrenjem, nemojte trpjeti. Naime, mjehur je smješten vrlo blizu vagine i svaki pritisak na isti itekako ćete osjetiti, zbog čega seks neće biti toliko ugodan i opušten. Jednako tako, ako vam se urinira tijekom seksa, mokraćni kanal i mjehur su opterećeni i puni tekućine, zbog čega je opasnost od upale mjehura uzrokovane seksom puno veća.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu