Categories Ljubav

U ŽIVOTU ĆETE se zaljubiti samo dva puta

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Zaljubljenost je divan osjećaj koji se preporučuje svakome, no treba znati da se ipak razlikuje od ljubavi – fizička je privlačnost važna, naravno, no ljubav je ipak više od toga.

Svi mi znamo nekoga “zaljubljive prirode” koji tvrdi da je svaki dan/tjedan/mjesec zaljubljen u neku drugu osobu i lako gubi glavu, no izgleda da je to ipak privid – ne zaljubljujemo se baš toliko puta u životu.

Veliki broj istraživanja pokazuje da je ljubavna povezanost esencijalna za dugotrajno psihičko zdravlje. Samoća i manjak prijatelja dokazano skraćuju život baš poput cigarete.

Istraživači kažu kako ljudi, u prosjeku, zavole samo dva puta u životu, a do zaključka su došli putem ankete u kojoj je ispitano 2 000 ljudi o njihovim emotivnim iskustvima. Većina njih je u život dva puta doživjela pravu ljubav.

Jedna od sedam osoba izjavila je kako osoba s kojom se trenutačno viđaju nije ljubav njihova života, dok je 17 posto ispitanika objasnilo kako su pravu ljubav pronašli tek nakon što se se skrasili uz jednu osobu.

U nekim prijašnjim istraživanjima, poput onog provedenog od strane Hamilton Collega, stoji kako se osoba zaljubi tek nakon četvrtog susreta – pa ako vjerujete u ljubav na prvi pogled, pokušajte još tri puta, ništa vas ne košta!

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu