Categories Stvarni život

ZNATE LI ŠTO MOŽE BITI rezultat toga da partner i vi ne spavate u istoj prostoriji?

I dok se neki parovi srame priznati da spavaju u odvojenim krevetima, čak i sobama, drugi s tim nemaju nikakvih problema. Istraživanja su pokazala da su parovi koji spavaju odvojeno energičniji, odmorniji, sretniji, ali i imaju bolji seksualni život.

Vrućine su… One “pasje”, kakve nikad dosad nisu bile. I teško ih podnosimo, ljepljivi smo, živčani i nije nam ni do čega. Ni do spavanja u istom krevetu s partnerom.

Tražite onaj mali komadić “hladne” plahte na krevetu i pomišljate kako bi tog komadića bilo puno više da imate krevet samo za sebe. Uostalom, kako moja prijateljica kaže: “Svejedno je spavate li zajedno ili odvojeno, bitno je da se po noći odmorite i naspavate.” Ako ne spavate dobro po noći, prijete vam mnoge zdravstvene teškoće poput problema s tlakom, srčanih bolesti, moždani udar, oslabljeni imunitet, manjak koncentracije, apneja i sl… I dok se neki parovi srame priznati da spavaju u odvojenim krevetima, čak i sobama, drugi s tim nemaju nikakvih problema. Istraživanja su pokazala da parovi  koji spavaju odvojeno su energičniji, odmorniji, sretniji, ali i imaju bolji seksualni život. Potvrdila je to i priča jedne majke objavljena na portalu Scary Mommy. Nakon rođenja sina, imala je velikih problema s noćnim snom i postajala je sve umornija. Sate po noći provodila je uz dijete koje nije spavalo, a ona je imala sve većih problema zaspati čak i onda kada je njen sin počeo spavati cijelu noć. Nakon nekog vremena postala je depresivna, rješenja je pokušala pronaći u jogi, ali i posjetima liječnicima koji su joj pripisali tablete za spavanje. Odbila ih je uzimati te je nakon nekog vremena suprug, koji je osjećao grižnju savjesti i krivnju, odlučio jednu noć prespavati u sobi za goste. S vremenom je to postala njegova soba, učio je do kasnih noćnih sati, a supruga je u svojoj sobi mirno spavala. Nakon nekog vremena njihov brak više nije bio na klimavim nogama, kako je ispričala, više su se zbližili, a ona je ponovno zatrudnjela. I dok čekaju rođenje drugog djeteta, ovaj par već drugu godinu zaredom spava odvojeno, mirni i sretni, priznaje žena koja je željela ostati anonimna.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: VECERNJI.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu