Categories Stvarni život

ZNATE LI KOJE SU PRAVE GODINE za ući u vezu?

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Prava veza, ona za cijeli život, splet je različitih okolnosti i sastojaka – od onog ključnog, ljubavi, preko razumijevanja, odricanja i požrtvovnosti do kompromisa i razgovaranja.

No, uza sve to, igru igraju i brojke, tvrde stručnjaci za veze jer ako im je za vjerovati, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde znanstvenici, ima idealnu brojku.

Kvalitetna veza i odnos između partnera ovise o nizu faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, no čini se kako se kvaliteta veze može mjeriti i u brojkama.

Naime, prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca diljem Europe, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je da žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razlika od tri do pet godina dovoljna da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drukčiji ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica.

Stoga, kad birate – birajte ne samo srcem nego i glavom!

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu