Categories Stvarni život

VRUĆI PROBLEM! Veza je sjajna, a seks kriminalan? Evo što napraviti

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Seks je samo jedan od aspekata veze, ali ako smo iskreni, jedan od prilično važnih aspekata s kojim imamo pravo željeti biti zadovoljni. Ali što ako smo toliko nezadovoljni da pomišljamo o prekidu veze koja inače sasvim dobro funkcionira?

Kako znati postoje li šanse da se popravi nečija tehnika, ili je loš seks jednostavno ukazatelj na nekompatibilnost s kojom se treba pomiriti?

Evo na što bismo trebali obraćati pozornost:

Možda uopće nije problem u seksu
S vremenom, kada vaša veza napreduje, vi ili vaš partner možete shvatiti da zapravo niste tako kompatibilni kao što ste na početku mislili, a ta se nekompatibilnost može početi osjećati i u spavaćoj sobi, bez da i jedno od vas shvati što se događa.

U tom slučaju, sve ovisi o tome koliko ste oboje spremni raditi na vezi, i unutar i izvan kreveta. Ako jedno od vas ne pokazuje interes da bilo što poboljša, onda je jasno da mu nije stalo ni do toga da seks bude bolji.

No, ako vjerujete da kompatibilnost postoji, ovo su koraci koje možete poduzeti:

Saznajte je li i vaš partner nezadovoljan vašim seksualnim životom
Što više odgađate partneru reći istinu, time će posljedice biti neugodnije kada ju napokon priznate. Iako će taj razgovor biti težak, najbolje je biti iskren. Ovakva vrsta razgovora iznimno je važna jer ćete o partneru saznati puno više od toga što mu se sviđa u krevetu, a reći će vam funkcionirate li dobro kao tim, možete li zajednički uspješno rješavati probleme i imate li razumijevanja jedan za drugoga.

Priznajte što volite, a što ne
Kao i na ostatku veze, i na seksu treba raditi. Partneri si međusobno ne mogu čitati misli pa je normalno da jedno drugome možda neće odmah pružiti ono što onaj drugi treba. Isto tako, seksualne se želje tijekom vremena mijenjaju, što znači da morate biti u mogućnosti s partnerom porazgovarati o tome što biste željeli isprobati, a što vam više ne odgovara.

Preuzmite kontrolu u krevetu
Drugim riječima, ako vam nešto ne odgovara, zapitajte se što ste vi voljni promijeniti kako bi stvari krenule na bolje. U nekim je slučajevima rješenje upravo preuzimanje kontrole – muškarcima je seksi kad žena izrazi svoje želje i zatraži ono što je može zadovoljiti – a i puno je lakše kad se od njega ne očekuje da pogodi što točno želite.

Shvatite da nitko nije loš u seksu
Za “loš” su seks jednako kriva oba partnera, a obično je problem u manjku komunikacije, pa nije pošteno kriviti samo jednoga od vas – osim ako netko namjerno ignorira vaše želje, a ni u tom slučaju se ne radi o lošoj tehnici.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu