Categories Stvarni život

TRIDESETE SU NAJBOLJE GODINE, a evo koje promjene donose ženama

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Znanost kaže da se puno toga u organizmu počinje mijenjati s 30. rođendanom. “Dobre navike usvajate u dvadesetima, ali nikad nije kasno da ih uklopite u svoj životni ritam”, kaže dr. Tal Rapke.

“Naviknite se na tjelovježbu koja uključuje trening snage. Brinite se o svojoj koži, hranite je, radite piling i klonite se sunca te koristite kreme s faktorom 30 ili većim. Smanjite unos alkohola i prestanite pušiti. Počnite se hraniti zdravo i raznoliko”, navodi dr. Rapke savjete kojih biste se trebale početi pridržavati već s 20 godina.

Liječnica je otkrila i što će se sve promijeniti kad napunite 30 godina.

“Metabolizam će početi usporavati, počet će se pokazivati bore, mijenjat će vam se ciklus i hormoni će podivljati, a mjehur će postati slabiji.”

“Kako biste prevenirale usporavanje metabolizma”, kaže dr. Rapke, “potrebno je trenirati snagu jer takav trening ima učinak čak i nakon što završi.”

“Ozljede prevenirate laganim vježbama. Redovito razgibavajte tijelo. Joga i pilates su dobar izbor”, smatra dr. Rapke.

Kada je riječ o zdravlju kože, Rapke kaže kako je hidratacija ključna za izbjegavanje znakova starenja.

“Investirajte u proizvode koji sadrže retinol, koji je zapravo vitamin A”, savjetuje dr. Rapke i dodaje kako uz sve navedeno ne smijete zaboraviti da su tridesete godine života, kažu, najbolje.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu