Categories Stvarni život

ŠTO NAPRAVITI kako bi funkcionirala veza na daljinu

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Mnogi su uvjereni da im veza na daljinu nikad ne bi mogla uspjeti. Možda su vam i vaši najmiliji savjetovali da se ne upuštate u takvu vrstu odnosa, a možda i sami osjećate strah pred kilometrima koji bi vas mogli dijeliti.

Nitko ne tvrdi da će bili lako, no samo vi možete procijeniti hoće li biti vrijedno toga. Bit će trenutaka kada ćete biti usamljeni, no svakako će biti onih u kojima ćete cijeniti ono što imate, shvatiti ćete vrijednost detalja i sitnica koje netko čini za vas i vi za nekoga. Donosimo vam nekoliko savjeta kako se ponašati u vezi na daljinu.

Klonite se pretjerane komunikacije
Mnogi parovi misle da će se konstantnom komunikacijom “odužiti” za udaljenost, no to bi moglo imati suprotan učinak. Nije potrebno tipkati 12 sati dnevno, poanta je u tome da podijelite ono važno, a ne da obavještavate o svakom koraku.

Postavite pravila da biste znali što očekivati
Što očekujete od druge osobe i ona od vas? Veća udaljenost pruža vam manje prilika da problem izgladite oči u oči ako iskrsne, što znači da je osnova očekivanja dobro obznaniti prije negoli se zapravo odvojite.

Radite slične stvari
Preporučujte jedan drugome knjige, filmove, glazbu i slično. S obzirom na to da živite odvojeno, potrebna su vam iskustva koja možete dijeliti.

Pazite na svoj cilj
Planirate li u budućnosti živjeti zajedno? Je li vaša veza ozbiljna? Ako počnete planirati zajedničku budućnost, iako ne živite na istom mjestu, oboje intenzivno radite na tome da postignete zajednički cilj što vas zbližava u vremenima odvojenosti jer gradite emocionalnu povezanost koja nadilazi fizičku razdvojenost.

Ostanite iskreni jedno prema drugome
Samo zato što ste daleko jedno od drugoga, ne znači da ste sami i da se sami trebate nositi sa svim nesigurnostima, strahovima ili s tugom. Nema potrebe da nešto skrivate od partnera jer će upravo tajne postati ono što će među vama stvoriti jaz veći od bilo kakve fizičke udaljenosti.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu