Categories Stvarni život

ŠTO MISLITE, jeste li žrtva u vezi?

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Zaljubljenost vas je potpuno preuzela, sigurni ste da ste pronašli osobu s kojom ćete provesti cijeli život i planirate budućnost zajedno… ali, nemate li možda osjećaj da nešto ipak nije u redu?

Psihijatar Dale Archer tvrdi da se u takvoj situaciji trebate zamisliti i pokušati prepoznati niste li žrtva love bombinga – situacije u kojoj osoba svog partnera obasipa poklonima, komplimentima, obećanjima i pretjeranom pažnjom te daje dojam kao da vas u potpunosti razumije i poznaje godinama.

S druge strane, u trenutku kad pokažete zanimanje za nešto što ne uključuje vašeg partnera, on pokazuje zube i naziva vas sebičnima, a vi se počnete pitati s kim ste zapravo u vezi.

Kada je “love bombing” u pitanju, osoba vas obasipa ljubavlju samo kada se ponašate onako kako on želi te na taj način manipulira vama, a kažnjava vas ako ne slijedite njegova pravila ponašanja.

Psiholozi smatraju kako su narcisi vrlo privlačni jer posjeduju osobine kao što su samopouzdanje i ambicioznost te su najčešće oni ti koji najlakše smotaju svoju žrtvu.

Razlog mogu biti i nerazriješeni problemi iz prošlosti koji vas još više “otvaraju” njima. Često nas privlače partneri koji sliče našim roditeljima, a takvi najčešće nisu dobri za nas.

Psiholozi upućuju na važnost usmjeravanja pažnje na brzinu odvijanja bitnih stvari u vezi. Nemojte se dovesti u situaciju u kojoj nećete prepoznali osobu s kojom ste ušli u ljubavni odnos.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu