Categories Stvarni život

STAROMODNI NAČINI dejtanja za koje bi svi voljeli da se vrate “u modu”

Svjesni smo da, kako se vremena mijenjaju, tako se mijenjaju i odlasci na spojeve. Naši djedovi i bake otišli bi na ples, šetnju i više vremena proveli upoznavajući se umjesto da su brzali stvari kao mi danas. Danas nam netko pošalje poruku jesmo li za piće koje završi s pet, šest pića i na kraju večeri već znamo što slijedi. Zato bismo vrlo rado vratili neke staromodne navike, barem što se tiče odlaska na spojeve.
Odlazak na spoj
U današnje vrijeme odlazak na spoj svede se na pisanje poruka poput ”vidimo se tamo”, ”čekam te ispred” i slično. Prije bi muškarac nazvao djevojku hoće li izaći s njim, a ako bi pristala,  došao bi po nju i na kraju spoja ju otpratio do vrata. Javio bi se osjećaj nervoze hoće li ju poljubiti ili ne, a ne kao danas kada već znamo kako će spoj završiti.
Pozivi na PRAVI spoj
Kada se posljednji put dogodilo to da vas je netko pozvao na pravu večeru, šetnju, ples, a ne na piće? Danas se svaki odlazak na spoj uglavnom svede na odlazak na piće koja uključuje alkohol. OK, lakše je kad se čovjek opusti, ali ponekad bi bilo lijepo i napraviti iznimku.
Što dalje od tehnologije
Dođeš na spoj, a drugoj osobi zvoni mobitel i ona tipka po njemu. Previše vremena provodimo uz tehnologiju, a premalo se fokusiramo na stvari koje su bitne. Ako smo se već odlučili za društvo neke osobe, trebali bismo joj pružiti priliku, upoznati ju pa vidjeti odgovara li nam ili ne.
Male geste čine puno
Pridržavanje vrata, cvijeće kao dar i ostale sitnice mogu napraviti veliku razliku. Žene vole znakove pažnje pa makar to bili i oni najmanji jer nam tako dajete do znanja da nas cijenite i da vam je stalo do nas.
Izravnost
Prođe jedan spoj pa drugi, treći i tako u krug, a vaš odnos i dalje nije definiran. I onda dolazi do onog neugodnog razgovora ”što smo mi”, ”jesmo li prijatelji ili nešto više”? Bilo bi puno jednostavnije kada bismo se izjasnili o svojim osjećajima, a ne da razmišljamo ima li ta osoba nekog drugog, jesmo li mi njoj zabava i slično. Ljudi se u današnje vrijeme boje izraziti osjećaje pa tako sve češće postaju prijatelji s povlasticama, a znamo da u takvim odnosima na kraju uvijek jedna osoba ispašta.
Seks na prvom spoju
OK, privlačnost uvijek postoji i ponekad takve stvari završe dobro. No nije li slađe kada se sve razvija polako? Seks danas više nije nikakav znak za korak dalje u odnosu, sve se odvija brzo pa tako i seks.
IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu