Categories Stvarni život

SLAŽETE LI SE da je izgubiti prijatelja teže nego ljubav?

High Five Tom Cruise GIF - Find & Share on GIPHY

Kada se prekine romantična veza, prijatelji su tu da daju podršku i budu rame za plakanje. No što kada se prekinu prijateljske veze?

Oni su tu da s nama pojedu tonu sladoleda, otvore nam novi profil na Tinderu, analiziraju svaki dio naše veze… Teško je kada s njima prekinemo odnos jer onda ne znamo kako da zacijelimo rane. Terapeutkinja Meredith Silversmith objašnjava zašto teže pada prekid prijateljskih od romantičnih odnosa.

Nemojte ulaziti u prijateljske odnose s pretpostavkom da će završiti
Kada počnete izlaziti s nekim novim, uvijek imate na umu da će možda nešto krenuti po zlu i da ćete se razići. Ali kada gradite prijateljstvo, to vam nije ni na kraj pameti. Prekid prijateljstva je puno teži jer to nikada ne očekujete.

Vi ste stvarno svoji u takvom odnosu
U prijateljstvu puno brže pokažete kakvi ste zapravo. To vas čini puno ranjivijim, pa vaši prijatelji mogu puno jače udariti vaš ego.

Brže se zbližite s prijateljem
Imate dosta lijepih uspomena iz veze, ali s prijateljstvom to ide puno brže. Kada ste u vezi, imate više granica u ponašanju, dok u prijateljstvu imate punu slobodu. Stoga imate osjećaj većeg gubitka kada izgubite prijatelja nego partnera.

Uključujete prijatelje u obiteljski život
Upoznajete ih s drugim prijateljima i obitelji jer nemate granica. Ne razmišljate što treba značiti to što on ili ona upoznaje vaše roditelje. Vaši prijatelji zauzimaju veći dio vašeg života od prvog trenutka kada se pojave.

Oni znaju sve o vama
Prijateljima povjeravate sve o vama, pa gubitak nekoga u koga ste imali golemo povjerenje boli.

Mean Girls Friend GIF - Find & Share on GIPHY

IZVOR: MTV.COM.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu