Categories Stvarni život

SAVRŠEN MUŠKARAC POSTOJI, ali ta slika se itekako mijenja s godinamaa

Kad se danas sjetite muškaraca u koje ste bili zaljubljeni u srednjoj školi, vjerojatno se pitate što vas je privuklo. To je normalno jer vas isti profil muškarca neće privući u 20-ima ili u 60-ima.

Istraživanje provedeno u Italiji pokazalo je da se ono što žene traže od muškarca mijenja s godinama, tako da zapravo gospodin Savršeni postoji, ali nije isti u 20-ima, 30-ima… Po jedan postoji za svaku fazu u životu žene, kako piše Superžena.  

To je najprirodnija stvar na svijetu. Kako žena sazrijeva, njezin ukus kad je riječ o muškarcima mijenja se tako da u svakoj životnoj fazi ona traga za partnerom koji će ispuniti njezina očekivanja.

U mladosti, izgled je na prvome mjestu, ali s godinama traga se za dubljim odnosom, baziranim na zajedničkom iskustvu i očekivanjima.

Kako se tijekom života mijenja ideja o “savršenom” partneru? 

Između 18. i 24. godine, žene žele muškarca na kojem će im prijateljice zavidjeti. Čak 47 posto žena tih godina priznaje da im je važno da njihovo društvo “odobrava” partnera s kojim su u vezi. U tim godinama žene žele privlačnog muškarca pokraj sebe, a važno im je i da imaju sličan ukus.

Između 25. i 34. godine gradi se karijera i žene počinju gledati “dalje od nosa”, pa traže partnera koji ima slične ambicije, s kojim bi se mogu praviti zajednički, dugoročni planovi. Ipak, fizički izgled i kompatibilnost u seksu i dalje su u vrhu “liste prioriteta”,  a malo koja žena će u tridesetim odoljeti zgodnom, šarmantnom muškarcu, posebno ako se uz to još ispostavi i da je dobar u krevetu.

Nakon 35. godine, često se događa da ženi “pomuti pamet” muškarac koji je nešto stariji od nje. Čak 73 posto žena u tim godinama kraj sebe želi starijeg muškarca, iskusnog ljubavnika, ali i čoveka s bogatim životnim iskustvom i lijepim manirima, nekoga tko ulijeva sigurnost i povjerenje.

Između 45. i 54. godine žene se najlakše odlučuju na vezu s mlađim muškarcem. Čak 54 posto žena te dobi ne bi imalo “ništa protiv” partnera koji je od njih mlađi i više od pet godina. U ovoj fazi, žena je uglavnom zadovoljna karijerom, sigurna u sebe i svoje kvalitete, što je čini spremnom za eksperimentiranje.

Nakon 55. rođendana, žene traže nekoga s kim dijele sličan smisao za humor, pokraj sebe žele inteligentnog, romantičnog muškarca čije se životne vrijednosti poklapaju s njihovim. U tim godinama žena je konačno sigurna da zna što želi i što ne želi.

Ako se pitate što je s onim parovima koji su “oduvijek” zajedno, objašnjenje je jednostavno: imali su sreće i kroz sve ove životne faze prolazili su zajedno. U takvim vezama odnos je s godinama sazrijevao.

Foto: Unsplash

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu