Categories Stvarni život

Nekoliko razloga zbog kojih ste još uvijek solo

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Dok vas prijateljice iz dana u dan zasljepljuju svojim zaručničkim prstenjem te neprestano pričaju o tome koliko je njihov dragi savršen, ne možete ne pomisliti bar ponekad – što sa mnom nije u redu?

Zar ja ne zaslužujem svoju srodnu dušu?

Nasreću, odmah vas možemo obavijestiti da to nije istina. Naime, postoji velika mogućnost da ste, nakon dužeg perioda single života, razvile fobiju od vezanja za drugu osobu.

Previše vam se svidjela vaša sloboda i samostalnost pa sada, kada možda osjećate potrebu za partnerom i stabilnijom vezom, mislite da s vama nešto nije u redu i da se morate mijenjati.

Ipak, jedina stvar koju morate promijeniti jest stav i otvoriti se novim prilikama i novim ljudima.

Sljedeće stvari ukazuju na to da imate fobiju od ulaska u vezu i da je to glavni razlog zašto ste još uvijek solo.

1. Teško vam je posvetiti se

I dok ste bez problema posvećene poslu, vježbanju i učenju stranog jezika, posvećivanje drugoj osobi vam se čini kao ograničavanje slobode. Ipak, to ne mora biti tako. Vi ste ti koji određujete koliko ćete sebe dati i na koji način, važno je samo da pronađete osobu kojoj vaš tempo odgovara.

2. Uvijek padnete na pogrešnog

Istraživanja su pokazala da mnoge žene podsvjesno “padaju” na zločeste dečke i ženskaroše upravo zbog straha od veze.

Stoga drugi put recite “ne” takvom tipu frajera i “škicnite” malo i one staromodnije romantičare.

3. Bojite se da ćete biti ostavljene

Nažalost, ovo je često posljedica prošlosti. No ono što morate shvatiti je to da ne postoje dvije iste osobe na svijetu i da ponekad vrijedi riskirati pa čak i ako je najgori ishod slomljeno srce.

4. Smatrate se osobom koja nije za veze

Ovo često proizlazi iz nesigurnosti i nedovoljnog samopouzdanja. Očigledno smatrate da nemate što pružiti drugoj osobi, što nije istina. Ipak, ako je ovo slučaj, najprije trebate poraditi na sebi i na vlastitoj mentalnoj slici, a tek se onda upustiti u ozbiljniju vezu.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu