Categories Stvarni život

POPUT BOLESTI! Osoba koja je jednom nevjerna, uvijek je nevjerna

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Preljub u vezi obično znači njezin kraj, a čak i ako prevareni partner oprosti, izgledi za opstanak veze su minimalni jer osobe koje su jednom prevarile partnera, vrlo vjerojatno će to učiniti opet, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour.

U studiji je analizirano ponanašanje 484 sudionika, a pokazalo se da su osobe koje su varale u prvoj vezi  imal tri puta veću šansu da će isto učiniti i u drugoj, u odnosu na osobe koje su bile vjerne. Oni pak koji su znali da su prevareni u prethodnoj vezi, imali su dva puta veću šansu da budu opet prevareni.

Znanstvenici ovakve rezultate objašnjavaju činjenicom da se naš mozak navikava na laž kada lažemo. Govorenje sitnih laži “otupljuje” naš mozak na negativne emocije  i to dovodi do imunuosti na govorenje većih laži.

Tako je i kod preljuba. Kada se dogodi prvi put, osoba se osjeća loše, no ako se nastavi, ona će se naviknuti na to i neće joj biti problem varati partnera, čak će i uživati u tome.

“Za serijske varalice možemo reći da su se toliko varale da su čak i savjest prilagodile te ih ona uopće nije grizla. Drugi tip serijskih varalica su oni koji od početka nisu imali problem sa savjesti i nikada se nisu osjećale loše zbog varanja. Bile su zadovoljne jer su imale priliku varati”, objasnio je suautor studije Neil Garrett.

Stoga, prije nego što odlučite oprostiti nevjernom partneru – razmislite još jednom.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu