Categories Stvarni život

OVO SU NAJČEŠĆI RAZLOZI prekida parova tijekom blagdana

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Blagdani su zamišljeni kao idilično doba godine – peku se i jedu fini kolači, pakiraju i otvaraju pokloni, pjevaju pjesme i jede krasna hrana, no ipak nije baš sve tako – svađa ima kao u priči, a posljednje je istraživanje pokazalo da se čak 61 posto ljudi žali na loše odnose s partnerima.

Više od 35 posto ispitanika također je često bijesno i ljutito na sâm Božić. Pitate se odakle dolaze ove negativne emocije u vrijeme kada bi sve trebalo biti obilježeno mirom i radošću? Još jedna studija, koju je proveo Harris Interactive AG, dala je odgovor na ovo pitanje.

Parovi se najčešće na Božić svađaju zbog novca

Tijekom studije je ispitano čak tisuću osoba u vezi svađa. Pokazalo se da parovi raspravljaju o svojim financijama otprilike tri puta mjesečno, dok je polovica ispitanika rekla da je glavni razlog svađa neočekivano trošenje novca.

blagdansko vrijeme uvijek se troši više, a samim tim broj svađa znatno raste. Budite smireni i imajte razumijevanja. Nemojte dozvoliti da upadnete u blagdansku zamku. Praznici su skupi, osobito u današnje vrijeme.

Ipak, treba izdvojiti za poklone, a sigurno želite i novu odjeću za doček. Malo-pomalo, i na kraju se ispostavi da blagdani predstavljaju pravi luksuz. Još ako imate djecu i veliku obitelj, mogućnost je da ćete se suočiti i s financijskim stresom.

U takvoj situaciji ponekad je teško razmišljati racionalno, a to može izazvati sukob između parova. Ako vam nedostaje novaca, nemojte biti rastrošni, nego skromni. Na kraju krajeva, smisao blagdana nisu pokloni i raskoš, nego uživanje, mir i provođenje vremena s najmilijima.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu