Categories Stvarni život

OVO JE DOB u kojoj su muškarci i žene najprivlačniji jedni drugima

Stara izreka kaže da je ljepota u oku promatrača, a isto se može reći i za privlačnost. Kad je u pitanju izgled, teško je generalizirati jer svi imamo različit ukus i potpuno drukčije stvari izazvat će u nama osjećaj žudnje prema drugoj osobi.

Međutim, mnogi istraživači odlučili su se pozabaviti temom privlačnosti i ustanoviti u kojim su to godinama života žene i muškarci najprivlačniji.

Sasvim očekivano, situacija je drukčija, ovisno o spolu. Prema istraživanju Elizabeth Bruch, profesorice sociologije na Sveučilištu u Michiganu, muškarci su u očima žena u prosjeku najprivlačniji oko 50. godine života. Točnije, razdoblje njihove najveće privlačnosti počinje s 40. godinom života i vrhunac doživljava u 50. godini, kako prenosi Zadovoljna.hr

S druge strane, njezino istraživanje pokazalo je da (prema mišljenju muškaraca) razdoblje najveće ženske privlačnosti počinje nakon 18. godine života i s godinama samo – pada.

Podaci iz jedne druge studije potvrdili su da muškarci većinom privlačnost poistovjećuju s mladošću i smatraju da su pripadnice ljepšeg spola u prosjeku najprivlačnije u 23. godini života.

IZVOR: N1.HR

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu