Categories Stvarni život

OVAKO ĆETE PREPOZNATI jeste li u dobroj ili lošoj vezi

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Različitosti među partnerima u vezama i brakovima nerijetko izazivaju nesuglasice i svađe. Bez obzira na to jeste li u svježoj vezi ili vaša ljubav traje već godinama, neke je stvari ipak potrebno održavati kako bi oba partnera u vezi bila sretna i zadovoljna.

Kako bismo vam pomogli, evo sedam znakova da je vaša veza upravo takva:

Dijelite kućanske poslove – partner koji u vezi obavlja većinski dio poslova, uvijek će biti nezadovoljniji. Mnogi su parovi rekli kako je podjela poslova važan dio održavanja uspješne veze i braka.

Diskretni ste na društvenim mrežama – broj objavljenih zajedničkih slika nije mjerilo sreće u vezi. Istraživanja su pokazala kako su parovi koji često objavljuju zajedničke sadržaje nesigurniji u svog partnera pa tako i nesretniji.

Jednako gledate na novac – volite trošiti ili zajedno štedite. Istraživanje Sveučilišta u Michiganu pokazalo je kako najsretniji parovi rukuju novcem na jednak način.

Probleme rješavate razgovorom – istraživanja su pokazala kako su parovi koji probleme i svađe rješavaju preko poruka, umjesto licem u lice, često nesretni u vezi.

Seksate se jednom tjedno – jednom kada postanete roditelji, seksualan život se svakako mijenja, no istraživanja Sveučilišta u Torontu pokazala su kako seks jednom tjedno povećava razinu sreće u vezi. Stoga, bez izgovora i one dobro poznate “Boli me glava”.

Smijete se zajedno – profesor komunikacijskih znanosti Jeffrey Hall povezuje sretne veze sa smislom za humor, a svi dobro znamo da je osmijeh rješenje za brojne probleme.

Upoznali ste se online – psiholozi sa Sveučilišta u Chicagu dokazali su kako su parovi koji se upoznaju preko društvenih mreža zadovoljniji u vezama. Također, ti su parovi imali manju vjerojatnost prekida od ostalih.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu