Categories Stvarni život

OVAJ TIP MUŠKARCA je najtraženiji na “tržištu” kod žena

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Muškarci bi, najčešće, dali sve da znaju što zapravo žene žele i traže kad je u pitanju partner, pa je zgodno saznati što je ženama važno za odabir partnera iz evolucijske perspektive.

U zanimljivom istraživanju tim znanstvenika otkrio je da inteligencija partnera izravno utječe na “sposobnost” partnerstva da “prežive i podupiru potomstvo”.

Drugi aspekt koji utječe na trajan odnos: pametniji muškarci općenito imaju veći dohodak i to ih čini atraktivnijima.

Istraživači su pronašli vezu između inteligencije i bračne povijesti. Broj muškaraca koji su se vjenčali i ostali u braku povećali su se sa svakim porastom ukupne inteligencije unutar pet dobnih skupina koje su proučavane.

U drugim zanimljivim zaključcima, znanstvenici su otkrili da se verbalna inteligencija odnosi na vjerojatnost vjenčanja budući da bolji govornik lakše privlači partnerice. Ukupna intelektualna sposobnost jednako se odnosi i na razvod braka.

Viša inteligencija znači sposobnost izbjegavanja raspada braka izražavanjem i raspravljanjem o osjećajima, prema istraživačkom timu. S druge strane, studije pokazuju da i inteligentne žene imaju stabilnije i dugotrajnije brakove.

Prema istraživanju, veću mogućnost dobrog braka imaju i muškarci s novijim i većim automobilima. Možda da bi mogli voziti u njima više djece.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu