Categories Stvarni život

Što je najbolje napraviti nakon svađe s partnerom?

Svađe u vezama i brakovima nisu neobične. One mogu oslabiti ili ojačati odnos između dvoje ljudi, a kako će svađe utjecati na odnos ovisi i o tome kako ćemo se ponašati kada svađa završi.

Vjerojatno ste i sami tijekom svađe s partnerom izvukli neke prijašnje prepirke kao argument. To ste napravili jer ih niste riješili do kraja. Zato je nakon svađe, kad se strasti smire, bitno argumentirano i smireno razgovarati o onome što se dogodilo. Nemojte se pretvarati da se ništa nije dogodilo, nemojte nastaviti kažnjavati svog partnera i nemojte preskočiti ispriku.

Isprika nužno ne znači da vašem partneru priznajete kako je bio u pravo, a vi u krivu, nego je način da priznate kako ste jedno drugome povrijedili osjećaje. Bitno je da razgovor koji ćete voditi nakon svađe bude kvalitetan. Postoje i neki savjeti koje možete slijediti kako bi on bio takav.

1. Vratite se na problem zbog kojeg je svađa počela i riješite ga

Pažljiv i miroljubiv razgovor o problemu može samo popraviti vaš odnos. On ne znači da nećete biti iskreni, nego znači da ćete sve što vas muči reći bez deranja i prozivki. Suočavanje s problemima na miran i staložen način pomaže odnosu.

2. Zajedno provjerite postoji li neki veći problem

Možda je svađa krenula zbog neopranog suđa, ali u razgovoru s partnerom provjerite postoji li u vašem odnosu neki veći problem zbog kojega lakše planete. Budite znatiželjni, vodite iskreni razgovor i ako je potrebno, “kopajte” sve dok ne dođete do pravog problema.

3. Krenite dalje bez zamjeranja

Cilj kvalitetnog razgovora nakon svađe je taj da uistinu riješite problem i da svađu koja se dogodila ne koristite kao argument u nekim budućim prepirkama. Za ovakve poteze ponekad je potrebna hrabrost jer možda nismo spremni čuti neke stvari, međutim, veza je kvalitetna samo ako je iskrena i ako se bavimo problemima koji nas muče na način da ih rješavamo umjesto da ih guramo pod tepih, kako piše Zadovoljna.

IZVOR: N1.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu