Categories Stvarni život

NAJVEĆA PRIJETNJA svakoj uspješnoj vezi je upravo emocionalna nevjera

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Aferenevjerepreljubi… kako god to zvali, radi se o udarcu na vezu koji je izuzetno teško izdržati i nadvladati.

No, iako je svima jasno da je seksualna nevjera prava prijetnja partnerskom odnosu koju treba riješiti, postoji i emotivna nevjera, koja može imati iste posljedice kao i seksualna. Kako objašnjava Jessa Zimmerman, seksualna terapeutkinja i savjetnica za veze, i to je preljub, ali ne mora biti kraj jednog odnosa.

Emocionalni preljub često počinje slučajno, kao prijateljstvo i privlačnost. Radna večera, poruka od starog prijatelja ili slučajno poznanstvo u teretani može se razviti u zavođenje i intiman odnos”, navodi dalje Zimmerman.

Mnogi ljudi smatraju da intenzivan emotivni odnos nije nevjera jer nema seksa. No, ako je tajnovit, i izdavanje povjerenja može uzrokovati puno štete. Ako postoji intimnost, privlačnost i tajnovitost, onda se radi o nevjeri.

Stoga, čisto da vam neke stvari postanu jasnije, postavite sebi nekoliko pitanja ako ste u partnerskom osobom, a imate intenzivan odnos s drugom osobom:

Dijelite li nešto s trećom osobom što ne govorite partneru?
Govorite li toj osobi kako ste nesretni sa sadašnjim partnerom?
Maštate li o vezi s tom osobom?
Osjećate li privlačnost prema toj osobi?
Skrivate li taj odnos od partnera?

U slučaju da ste na barem jedno od pitanja odgovorili potvrdno, trebali biste se ozbiljno zamisliti o svojoj trenutačnoj vezi i iskrenosti prema partneru.

Naime, ako ste vi ili vaš partner imali emocionalnu nevjeru, to ne mora značiti kraj vaše veze. Ovakvo kršenje povjerenja uvijek pruža priliku da se procijeni kako se osjećate u vašem partnerstvu, a  to može biti prilika za prepoznavanje nezdravih obrazaca u vašoj vezi.

IZVOR:METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu