Categories Stvarni život

Ljubav se dijeli na 5 faza, a samo oni najjači uspiju preživjeti treću

Stručnjaci vjeruju da svi odnosi prolaze kroz određene faze, a jedna od njih je zapravo prilično kritična.

Nova ljubav

Upravo ste upoznali nekog posebnog i sve je u fazi medenog mjeseca. Imate leptiriće u trbuhu svaki put kad vidite svoju novu ljubav, svaki dodir je električan, a svaki poljubac je beskrajan. Gledate svoj telefon svakih nekoliko minuta da biste vidjeli imate li novu poruku. Duboko u sebi znate da izgledate glupo, ali koga briga, zaljubljeni ste.

Spremite ovaj osjećaj u svoje tijelo i um, možda ćete kasnije trebati osvježiti svoje pamćenje.

Smirivanje

Osjećate da je to ozbiljno i spremni ste za obvezu. Obično u ovoj fazi par počinje živjeti zajedno ili planira vjenčanje. Pa, onda možete shvatiti da stvarni život nije uvijek koketiranje i osmijeh.

Još uvijek pokušavate provesti što više vremena zajedno, želite podijeliti sve svoje misli i osjećaje, uvijek pitate svog dragog kakav je bio njegov dan i vi ste iskreno zainteresirani za njegov odgovor. Međutim, rutina počinje gušiti euforiju. U ovoj fazi odredište je isto, ali odgovornosti su potpuno drukčije.

Nemojte izgubiti taj odnos. Odvojite vrijeme za sebe, prošetajte ili pogledajte film. Zadržite tu vezu, ona je vrlo posebna i vrlo delikatna.

Rutina, ali i razočaranja

Još uvijek jako volite svog partnera, ali nešto se čini drukčije. Ne osjećate se uzbuđeno zbog toga što ćete svaku minutu provoditi zajedno kao prije.

Svakodnevne odgovornosti, računi, radne obveze i kućni poslove stoje na putu romantike, a ponekad se osjećate i zarobljeni u svemu tome i počnete se pitati jeste li napravili pravi izbor. To je najopasniji dio odnosa i ako ga uspijete zajedno proći, postoji velika vjerojatnost da je najteži dio završen.

Radite na održavanju romatike, vaš partner je još uvijek ista osoba u koju ste se zaljubili. Pokušajte oživjeti osjećaje koje ste imali kad ste počeli izlaziti.

Stabilnost

U ovoj fazi, osjećate se vrlo sigurno u svom odnosu, vidite jedno drugog kao ono što doista jeste. Možda se ne osjećate kao da ste stalno u oblacima kao u prvoj fazi, ali treća (najteža) faza je iza vas.

Također ste naučili da jedan drugom dajete prostor, shvatite da vaš partner može imati vlastite hobije i navike, te da ne morate biti stalno zajedno. Oboje znate tko ste kao pojedinci, ali i što je vaša veza. 

Odanost

Ako ste došli do ove faze, čestitke, postali ste pravi tim koji putuje zajedno kroz život. Vrlo vam je ugodno u vašem odmosu i ne možete ni zamisliti da je drugačije. Također ste prihvatili da smo svi savršeni u vlastitim nesavršenostima.

Učite svoju djecu kako ste održavali svoje osjećaje tijekom svog života, naravno da ste zajedno prošli neke izazove, ali prava ljubav može se nositi s tim.

Foto: Unsplash

IZVOR: ZIVOTISTIL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu