Categories Stvarni život

IZJAVE KOJE POKAZUJU da vašem partneru više nije toliko stalo do vas

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Postoje pouzdani znakovi koji ukazuju na to da je vašoj vezi stigao kraj.

Psiholozi tvrde da postoje specifični uzorci ponašanja koji ukazuju na to da je ljubavnoj vezi došao kraj ili da jedan od partnera od samoga početka nije bio iskren, kako piše “BrightSide”. Osim toga, naveli su i konkretne riječi i jezične konstrukcije koje mogu uništiti svaku vezu i pokazati vam da vas partner više ne voli.

1. Ne moram ti se opravdavati!

Jasna je stvar da partneri ne moraju opravdavati baš svaki svoj potez, ali normalno je podijeliti kakav im je bio dan ili kakvi ih problemi muče. To su normalne ljudske potrebe, a ako on/ona to ne želi napraviti, onda im vjerojatno nije ni bitno što vi mislite.

2. To nije moj/tvoj problem!

Takve riječi jasan su znak da se vaša veza bliži kraju. Ako vašega partnera/partnericu ne zanimaju vaši problemi, čak i kad tražite pomoć, onda vas jednostavno više ne vole.

3. Ako ti se ne sviđa(m), nađi nekog drugog!

Ako ovakvo što čujete od svoga partnera ili partnerice, znajte da vas pokušavaju izmanipulirati. Ne žele se promijeniti jer smatraju da ih morate prihvatiti i naučiti živjeti sa svim njihovim manama, a ako vam se ne sviđa – slobodno otiđite. Ovo nije način funkcioniranja veze u kojoj se partneri međusobno vole i poštuju.

4. Ne vjerujem ti!

Ovo najčešće izgovaraju ljudi koji nemaju samopouzdanja ili oni koji žele dominirati. Zahtijevaju ispriku, čak i kad vi niste ništa krivo napravili, i zapravo samo traže razlog za svađu ili prekid.

5. Radi što želiš

Ovakva rečenica znači distanciranost i indiferentnost vašega partnera ili partnerice prema vama. Ne zanima ih što ćete napraviti u teškim situacijama i hoćete li se uopće moći snaći. Žele da sami rješavate stvari koje se njih izravno ne tiču. Želite li biti u takvoj vezi?

6. Stvarno te volim

Ovdje je jedna riječ viška, a vjerujemo da znate i koja je u pitanju. Ako vam kaže da vas stvarno voli, vjerojatno osjeća krivnju i na taj se način nastoji “ispričati” za loše ponašanje. Obratite pozornost na kontekst.

IZVOR: hr.n1info.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu