Categories Stvarni život

I MUŠKARCI I ŽENE JEDNAKO VARAJU, a žene najviše vole spavati s bivšim

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Današnje su veze bitno drukčije od veza naših roditelja, a s onima baka i djedova su gotovo neusporedive otkriva 100posto.hr. Međutim, jedna je od opasnosti s kojom se susreću veze svih generacija – preljub. Jedina je razlika u tome što danas žene varaju gotovo podjednako kao i muškarci. Točnije, oko 21 posto muškaraca ‘šaralo’ je izvan veze/braka, dok je taj broj za žene 15-ak posto. Možda zvuči kao da je razlika velika, no uzmemo li u obzir činjenicu da je, što se žena tiče, taj broj skočio za čak 40 posto, sve dobiva drukčiju perspektivu.

Stvari su još jasnije kada dobijemo odgovor na pitanje: “Biste li prevarili kada biste znali da ćete se izvući bez posljedica?” Čak 74 posto muškaraca i 68 posto žena na to je pitanje dalo potvrdan odgovor.

No većina će se psihologa složiti oko toga da žene i muškarci varaju iz različitih razloga. Muškarci “prevaranti” priznaju da nije postojalo boljeg razloga za nevjeru od jednostavnog “iskoristio sam priliku”. Gotovo svi se slažu oko toga da njihove veze funkcioniraju odlično, da vole svoje djevojke/supruge te da uživaju u zajedničkim trenucima. Štoviše, potvrđuju da im je seksualni život s partnericom također sjajan. Po pitanju toga bi li razorili svoju vezu zbog nekog drugog, odgovaraju s “ni govora”.

Žene, pak, barem tako tvrde psiholozi, ne “šaraju” radi “šaranja”, nego kad nešto u njihovim vezama krene po zlu. Gotovo svjesno iniciraju veliki problem kako bi im to u nekom trenutku onemogućilo nastavak aktualne veze i uništilo svaku šansu za njezinim popravljanjem. Ukratko – žene varaju jer su nesretne u svojim vezama. Emocije su, dakle, ono što upravlja ženinom odlukom da napravi preljub, ono što je kod muškaraca goli nagon. Čak i u nevjeri, žene traže osobu s kojom su barem na neki način povezane.

To potvrđuje i podatak da je čak 36 posto žena preljub ponovilo s istim partnerom, dok je za muškarce taj broj nešto manji, odnosno 33 posto. Ipak, koliko god je potreba za emocionalnom povezanošću ukorijenjena u ženskim glavama, toliko se one trude izjednačiti s muškarcima u svim poljima. Što se tiče karijera, u punom su zamahu, a kad smo već kod toga, oni partneri koji strahuju da bi ih partner/partnerica mogli prevariti s kolegom s posla zapravo su u pravu. Prema istraživanjima, čak 60 posto afera započinje na radnom mjestu. Poslovna putovanja svakako su među omiljenim prilikama za nevjeru.

Nevjera čak nema veze niti s velikim bračnim krizama. Svi znamo za onu “vidjet ćete kad uđete u sedmu godinu”, no istraživanja su i to porekla. Naime, prva “šaranja” se događaju već nakon dvije godine braka, a znaju potrajati i do šest mjeseci.

No od svih statistika vjerojatno je najvažnija ona da se zbog nevjere zapravo raspadne tek 15 posto brakova. Također, znanstvenici nas uvjeravaju kako se preljubi događaju u daleko manjem broju, nego što to mislimo. Zato, prestanite zuriti u mobitele svojih partnera i počnite vjerovati u to da vaša veza neće postati ljubavni trokut.

IZVOR: 100POSTO.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu