Categories Stvarni život

EVO KAKO MOŽETE nenametljivo i mirno poboljšati komunikaciju sa svojim tinejdžerom

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Komunikacija s tinejdžerima može biti pravi izazov. S jedne strane, nisu više djeca i teže osamostaljenju, dok nisu ni odrasle osobe koje se mogu potpuno samostalno brinuti za sebe.

Kao roditelji ipak morate znati što im se događa u životima. Kako bolje komunicirati s djecom u toj dobi?

Pitajte bolja pitanja

Izbjegavajte općenita pitanja tipa “Kako je bilo u školi?” na koja ćete najvjerojatnije dobiti vrlo općeniti odgovor “Dobro”. Umjesto toga, pitajte detaljnija i specifičnija pitanja koja zahtijevaju određenije odgovore. Pitajte kada imaju sljedeći test, čime im se bave prijatelji i slično.

Koristite njihovu tehnologiju
Ne mislimo pritom da nadzirete sve što pišu i gledaju na mobitelu, računalu ili tabletu. Ali koristite se tehnologijom koju koriste i oni. Javite im se SMS-om, e-mailom.

Priključite se društvenim mrežama

Priključite se Facebooku, Twitteru i drugim društvenim mrežama kojima se koriste vaša djeca, ali budite svjesni granice te pazite da ne postanete naporni s javnim porukama i izljevima ljubavi te tako izvor sramote pred prijateljima.

Dobro ih slušajte

Kada se otvore i ako imaju neki problem, pustite ih da pričaju bez prekidanja. Pustite ih da vam se povjeravaju i manje važnim stvarima, o prijateljevim strogim roditeljima, najnovijoj videoigrici ili filmu. Iako vam se te teme možda ne čine važnima, to su životi vaše djece pa se potrudite o njima doznati što više od njih samih.

But mom this is where the wifi works the best! #teenageson #wifiwoes #hotelwifi

A post shared by Jennifer Evans (@jenevans46) on

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu