Categories Ljubav

OVO JE NAJJEDNOSTAVNIJI ZNAK po kojem znate da ste u sretnoj vezi

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Međusobno poštovanje, razumijevanje, podrška, spremnost na kompromise neki su od faktora koji čine sretnu ljubavnu vezu. A novo istraživanje potvrdilo je kako postoji još jedan pokazatelj da ste u sretnoj vezi.

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su dijeliti sve – ili gotovo sve. Dok većina parova nema problema s dijeljenjem hrane, kupaonice i računa, s dijeljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji.

No, novo istraživanje objavljeno u časopisu “The Journal of Sex Research” došlo je do zaključka da mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu jako puno govori o kvaliteti veze.

U studiji su sudjelovali parovi koji su u vezama bili u prosjeku dvije i pol godine. Ispitanici su morali odgovoriti na pitanja koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom, koliko s partnerom razgovaraju o seksu, o čemu sve razgovaraju s partnerom i jesu li spremni razgovarati o manje ugodnim temama.

Istraživanje je dolazalo da su parovi koji su odgovorili da partneru otkrivaju i svoje najntimnije misli bili najsretniji u vezamanajzadovoljniji svojim seksualnim životom te da su smatrali kako imaju jaku povezanost s partnerom.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu