Categories Ljubavne priče

Što učiniti kada vam prijateljica flertuje s dečkom?

 U prijateljstvu moraju postojati neka pravila, a ako imate prijateljicu koju su ponijeli hormoni, evo nekih savjeta kako da je malo "smirite".

Nekim ženama muškarac je mnogo privlačniji ako je zauzet. Kada se ponaša kao džentlmen i svoju djevojku vodi svugdje sa sobom, mogu pomisliti da bi na vašem mjestu mogle biti one.

Ako vas nervira to što ponekad vaša prijateljica ne može skinuti pogled s njega i mislite da to utječe na vaše samopouzdanje i vezu, ljubavna savjetnica Sueiri Gonzales za Galtime osmislila je nekoliko savjeta kako da zadržite i prijateljicu i dečka. Ona smatra da žene trebaju poštovati jedna drugu, ali i svoje romantične veze bez obzira na to što njihovi hormoni "govore". Jer i prijateljstvo se mora voditi po nekim pravilima: ako je on moj, ne možeš ga imati.

Evo nekih trikova kako da zaštitite svog partnera:

1. DIREKTAN PRISTUP – Ako je vidite da namiguje vašem dečku, sjedite s njom i kažite joj da je takvo ponašanje krajnje neprihvatljivo, pogotovo ako to radi pred vama. Zamolite je neka poštuje vas i vaš odnos.

2. NE PRIHVAĆAJTE "JA UVIJEK FLERTUJEM" IZGOVOR – Ako u razgovoru kaže da joj se to stalno događa, vjerovatno će koketirati sa svima, pa i s onim 80-godišnjakom u tramvaju. Dok to ne dokaže, nemojte vjerovati njenom izgovoru i izvinjenjima. 

3. KOKETIRAJTE S NJENIM PARTNEROM ILI SIMPATIJOM – I usput zapažajte reakcije kako joj se to sviđa. Ponekad moramo na isti način pokazati nekome kako njihove akcije utječu na to kako se mi osjećamo. Slatki konobar kojemu se nabacuje cijelu večer može lako postati i vaša meta. Biti će iznenađena i možda će se naljutiti. To je možda nauči lekciju, pa prestane sa svojim nesnosnim ponašanjem.

4. NEMOJTE IZLAZITI ZAJEDNO – Ako ste pokušali sve spomenute metode, a ona je i dalje tvrdoglava, možda je vrijeme da prestanete dovoditi svog dečka na događaje na koje i ona dolazi. Pogotovo ako vam je stalo do vašeg prijateljstva. Možda ona neće doći na vašu rođendansku zabavu, a kad vas pita zašto je niste pozvali, možda je vrijeme da ponovo sjednete i porazgovarate, prenosi Večernji.

5. BAŠ JE BRIGA ZA VAS? – Ako ona i dalje flertuje, to znači da joj nije stalo do vas, vašeg prijateljstva ili veze. U tom slučaju je najbolje da prekinete sve odnose bez obzira na to koliko ste godina uložili u njih.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu