Categories Ljubav

Ljubav na poslu

Prema nekim procjenama, gotovo polovica nas pronađe ljubav preko posla ili baš na samome poslu. 

 

colleagues in love
Nema li veće sreće nego na posao odlaziti s leptirićima u trbuhu? Neka istraživanja pokazuju da gotovo polovica ljudi pronalazi partnera u tvrtki u kojoj rade ili preko poslovnih suradnji. Simpatije na poslu još su brojnije i zaslađuju nam one manje zabavne trenutke vezane uz rad. Nekoliko je pravila koje bismo usprkos snažnim emocijama trebali imati na umu ako nam se netko svidi.
Razmislite na kojem ste mjestu u poslovnoj hijerarhiji vi i vaša simpatija.
Jeste li u direktnoj poslovnoj vezi, tj. je li predmet vašeg obožavanja vama nadređen, podređen ili ste u istoj razini? Prije nego što joj otvorite srce zapitajte se može li vaš budući odnos, pa i eventualni prekid, štetiti vašoj poziciji na poslu. Razmislite kako bi izgledalo da jednog dana prekinete, a morate i dalje raditi zajedno. Također razmislite na koji način bi se vaš ljubavni odnos promatrao u kontekstu posla. Bi li se on tumačio kao favorizacija?
Promotrite dobro osobu koja vam se sviđa.
Budući da radite u istom okruženju, imate jedinstvenu priliku vidjeti kako se vaša simpatija ponaša u poslovnim prilikama, kako funkcionira u kontaktima s drugim ljudima, na koji način se nosi s radnim obvezama. To je sjajan uvid u nečiju osobnost, možete sagledati i lijepe i ružne strane. Primjerice, tako vidite kako reagira na frustracije i pritisak. Zatim još jednom razmislite koliko tu osobu cijenite kao kolegu i prijatelja i hoće li vaše emocije poremetiti vaš odnos.
Budite jako diskretni i uviđavni, pa i na štetu vlastitog slomljenog srca.
Prije svega morate biti sigurni da je osoba koja vas zanima slobodna, ali prilikom raspitivanja nemojte se odati. Nikada se nemojte povjeriti nikome od kolega, govorkanja su nezaustavljiva i mogu vam samo naštetiti, ali mogu naštetiti i vašoj simpatiji. Pripazite i na jezik tijela, vrlo je lako primijetiti zaljubljene poglede, hihotanje i druge neverbalne znakove da vam se netko sviđa. Ako niste sigurni da vam vaša simpatija ne uzvraća jednakom mjerom, radije ne poduzimajte krajnji korak.
Priznavanje osjećaja
Nikada nemojte zamagliti granicu između poslovnog i emotivnog odnosa. Dakle, ne dovodite simpatiju u situaciju kada joj je teško razlučiti treba li pristati ili pristojno odbiti poziv na piće ili poslovni ručak. Nikada se toj osobi nemojte “uvaljivati” na poslovnom događanju ili uredskoj zabavi. Ako ste muškarac, budite vrlo uglađeni u takvim situacijama, a ako ste žena, budite suzdržana. Nije lako odrediti trenutak kada ćete otvoriti svoje karte, ali najvažnije je da u tom trenutku budete bez svjedoka. Ukoliko budete odbijeni, prihvatite to dostojanstveno. Ako budete u prilici da vi morate odbiti udvarača, učinite to pristojno i nemojte svojeg obožavatelja gurnuti u izolaciju. Emocije će utihnuti, a do tada neka se i jedna i druga strana ponašaju profesionalno.
Izvor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu