Categories Novosti

NAJVEĆI MITOVI O VAGINI koji brutalno sabotiraju vaš seksualni život

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Ima ih dosta, neke ste vjerojatno već čuli, no mi smo odabrali onih pet najupornijih. Donosimo vam pet mitova zbog kojih je svaka žena barem jednom u životu zasigurno posumnjala u zdravlje svojih intimnih organa.

Ostat će rastegnuta nakon poroda
Ovaj argument toliko je opasan da neke žene navodi da požele odustati od rađanja. Vaša će se vagina definitivno promijeniti da biste kroz nju mogli istisnuti bebu, no Leena Nathan, ginekologica u Ronald Reagan medicinskom centru tvrdi da nema mjesta strahu jer će se s vremenom vratiti u normalu. Vagina se sastoji od rastezljivih mišića, kojima je u prirodi da mijenjaju oblik tijekom snošaja. Iz tog razloga vagina može primiti i penise različitih veličina.

Potrebni su posebni sapuni kako bi se tamo dolje zadržala ispravna pH vrijednost
Nemojte postati žrtvom modernog konzumerizma i vjerovati svemu što čujete. Vaša vagina sama se čisti, pa sve dok je jednom dnevno perete običnom vodom, nema potrebe da koristite bilo kakve sapune ili sredstva za pranje.

Iscjedak znači da imam gljivičnu infekciju
Možda, no ako ne posjetite ginekologa, nećete biti potpuno sigurni. Isto se tako može raditi o alergijskoj reakciji na neki higijenski proizvod, bakterijskoj vaginozi ili simptomima neke spolno prenosive bolesti, pogotovo ako ste sudjelovali u nezaštićenom seksualnom odnosu.

G-točka ne postoji
Istina je da nikad nije lociran poseban organ koji bi se mogao nazvati G-točkom, no također je ispravno da je vagina ispunjena živčanim završecima koji mogu povećati seksualni užitak. Ako na sebi dosad niste pronašli to mjesto, to ne znači da ono ne postoji. Svaka žena drukčije reagira na podražaje i nisu sve žene jednako osjetljive – samo trebate nastaviti tražiti pravo mjesto i ispravnu tehniku, kako podsjeća Nathan.

Tajice mogu izazvati vaginalnu infekciju
Rašireni mit da uska odjeća izaziva vaginalnu infekciju samo je to, mit. Naravno, ako se radi o tajicama u kojima ste se znojili u teretani, do infekcije može doći, ali za to neće biti krive tajice već znoj i prljavština koja se nakuplja na njima. No svaki prljavi komad odjeće ili onaj napravljen od nekvalitetnih umjetnih materijala može dovesti do infekcije. Tajice nam same po sebi neće ništa skriviti.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu