Categories Tijelo

Odabrali smo 5 parfema idealnih za tople ljetne dane

Kad je riječ o parfemima za ljeto, većina nas ima nekoliko uvjeta: prozračnost, lakoću, svježinu i postojanost. Dok zimi biramo nešto teže note, ljeti prirodno posežemo za lakšim formulama, pri čemu se cvjetne ili citrusne baze nameću kao favoriti. Također, mnogi umjesto parfema ljeti ipak posežu za nešto lakšim toaletnim ili parfemskim vodama, no bitno je zapamtiti kako u suštini nema pravila kojeg se trebamo držati, osim vlastitih preferencija.

Ljetni parfemi zbog svoje molekularne strukture isparavaju brže nego oni teži, “zimski”, pa ako ih želite zadržati kroz dan, pokušajte parfem nanositi u slojevima, odnosno nekoliko puta tijekom dana, ovisno o intenzitetu koji želite postići.

Tragate li ove sezone za novim mirisnim adutom, okupili smo nekoliko favorita koji već s prvom notom asociraju na duge ljetne dane. Neki nas odvode na romantičnu Azurnu obalu, a neki na šarmantna provansalska polja, no jedno je sigurno – idealni su ljetni mirisi.

Les Eaux de Chanel “Paris-Riviera”

Protkani sicilijanskim i kalabrijskim citrusima, Les Eaux de Chanel pozivaju na pokret, na putovanje, na bijeg bez razloga. Najnoviji, “Paris-Riviera” je cvjetni i svijetli miris koji odražava radosni i sunčani duh Azurne obale 1920-ih, prema riječima njegova kreatora Oliviera Polgea, koji je u fotografijama Gabrielle Chanel, lica izloženog suncu i okruženu prijateljima, primijetio osobitu vedrinu. Da bi je utjelovio, zamislio je miris mediteranskog cvijeća okupan svježinom citrusa. Sjedinio je jasmin s kvalitetom nerolija iz cvjetova naranči ukorijenjenih na jugu Francuske. Prozračni mirisni trag, potpis kolekcije Les Eaux de Chanel, odmah se prepoznaje na koži: osvježavajući veo narančine kore i petitgraina izmamljuje osmijeh na usnama. Zatim se javlja par jasmina i nerolija u svom oblom uvijanju, za koji bismo rekli da je zraka sunca na golim leđima nakon zarona u more. Vremenom se neodoljiva blagost stapa s cvjetnim utiskom: on dolazi od benzoinske smole i sandalovine.

Armani “Light Di Gioia” (Müller parfumerije)

Parfemska voda koja nedvojbeno stvara ozračje optimizma i novi drvenasto-cvjetni miris inspiriran “zlatnim satom”, odnosno periodu u danu kada je sunce najnježnije i naprosto blistavo. Armani “Light Di Gioia” sadrži note zelene korice talijanskog bergamota, upotpunjene spojem jasmina i gardenije.

Herbae par L’Occitane

Inspiriran ljepotom neukrotive prirode Provanse koju simboliziraju divlje trave, srce Herbae par L’Occitanea krije prirodne ekstrakte divljih trava koje se susreću s notama divljih bobica, ruže i bijele koprive. Potpuno je zelen, svjež i cvjetni miris. Citrusne i začinske note bergamota i ružičastog papra otvaraju vrata srca mirisa u kojem divlja ruža dodiruje oštrinu divljih bobica te naposljetku otkriva mirisnu bazu slatkih proljetnih trava. Tople note stapaju se s medom naglašavajući drvenaste i začinske tonove cashmerana, dok mošus zaokružuje cijelu kompoziciju mirisa.

Eau de Toilette Rose L’Occitane

Gornje note mirisa čine ružičasti papar, liči i malina koje postupno prelaze u cvjetno srce mirisa. Infuzija stolisne ruže iz Grassea dobivena tehnikom koja spaja moderno i tradicionalno, miješa se s apsolutom damaščanske ruže te završava apsolutom lista ljubičice. Miris završava donjim notama pačulija, jantara i bijelog mošusa, ostavljajući topao i postojani trag.

Avon Attraction Sensation EDP za nju


Cvjetno-orijentalno-voćni miris idealan za one koji i ljeti preferiraju nešto jače mirise. Glavne note čine šljiva, sočna i bogata nota slatkog voća, bijeli cvijet jasmina, sambaca LMR*, olfaktivna zvijezda, kombinacija raskoši i slatkoće. Bazna nota kože: jedinstvena za Avon, nota kože nalazi se u oba mirisa i poput magneta privlači partnere stvarajući dugotrajan osjećaj privlačnosti. Ovaj specijalni akord daje bogat, grub miris s primjesama dima koji je u isto vrijeme hipnotizirajuć i senzualan.

*LMR stoji za IFFov princip za isporuku vrhunskih, 100 % čistih i prirodnih ekstrakata, uz strogu etiku potpune transparentnosti i predanosti upravljanju okolišem i održivom razvoju.

Foto: Unsplash, PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu