Categories Njega

MITOVI O BRIJANJU u koje sve žene moraju odmah prestati vjerovati

Ljudi smo, imamo predrasude, pretpostavke, ali i mnoga pitanja u vezi brijanja, i to ne samo pazuha i nogu nego i bikini zone. Skupili smo neke od najvećih izmišljotina, predrasuda, i mitova u vezi brijanja dlačica, i u suradnji sa stručnjacima koje okuplja Gillette Venus, donosimo i odgovore.

MIT 1:
“Je li istina da dlačice od brijanja postaju deblje i jače?”

NEISTINA.

Toliko smo puta čuli tu urbanu legendu da smo (gotovo) povjerovali u nju. Iako i dalje “imamo taj osjećaj”, to zapravo nije istina. Taj odgovor vrijedi za sve zone, bez obzira na to je li riječ o pazusima, rukama, nogama ili bikini zoni. Naime, kada dlačicu obrijemo, ne brijemo je cijelu. Ostatak dlačice nalazi se u koži, a kad jednom počne rasti/provirivati iz površine kože, može djelovati kao da je deblja jer je vrh dlačice tup (zato što je odrezan), no to je samo subjektivan dojam.

MIT 2:
“Je li istina da od brijanja dlačice rastu brže?”

NEISTINA. O brzini rasta dlačica ne odlučuje brijanje nego genetika. Naime, gustoća i brzina rasta dlačica ovise o genetskom kôdu: neke cure imaju više dlačica na tijelu, neke manje, nekima rastu brže, a drugima sporije. Primjerice, cure svjetlije puti najčešće imaju tanje dlačice koje rastu sporije, a cure tamnije puti imaju gušće dlačice koje rastu brže.

MIT 3:
“Zašto dlačice ispod pazuha rastu brže?”

ISTINA. Napokon jedno pitanje koje se ne odnosi na urbanu legendu. To je istina. Naime, dlačice ispod pazuha narastu u prosjeku 50 puta brže nego na ostalim dijelovima tijela. To znači da ako brijete i pazuhe i noge, primijetit ćete da pazuhe morate brijati češće.

MIT 4:
“Zašto mi se čini da od nove britvice imam više porezotina, a od tupe manje?”

NEISTINA. Zapravo je obrnuto: tupom britvicom lakše se možete porezati nego novom. Naime, tupa britvica vuče dlaku umjesto da je precizno odreže, što dovodi do više iritacija nakon brijanja. Oštra britvica uz manje truda postiže bolji rezultat, ne morate je pritiskati na kožu, a i ne morate više puta prolaziti kao tupom britvicom.

MIT 5:
“Je li istina da brijanjem skidam preplanuli ten?”

NEISTINA. Otkud vam to? Brijanjem ga čak pospješujete jer uklanjate odumrle stanice kože.

Foto: bruce mars / Unsplash

IZVOR: COSMOPOLITAN.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu