Categories Njega

RIJEŠITE SE CELULITA pomoću provjerenih metoda

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Dolazak toplijih dana, haljina, kratkih hlačica i na kraju plaža posebno nas podsjete na ovaj esteteski, ali i zdravstveni problem. Činjenica da je već svibanj govori da smo kampanjci, ali i takvima treba pomoć. Što se može učiniti? Barem djelomično sanirati stanje, što znači da će još uvijek biti tu, ali bit će manje vidljiv.

Zato ćemo vam nabrojati nekoliko starih provjerenih metoda. (Ovih nekoliko tjedana budite redoviti i ustrajni!)

Tuširanje toplo-hladno. Nije baš najugodnije, ali za cirkulaciju je odlična metoda.

Piling – da bi bilo kakva krema, balzam, ulje imalo bolji učinak, tu je piling. Jedan od recepata iz kućne radinosti jest kombinacija taloga crne kave i maslinovog ulja. Dobro istrljajte područje zahvaćeno celulitom i isperite toplom vodom.

Kreme, ulja i druge mazalice… neće vas riješiti trajno celulita, no svakako neće odmoći. Zagladit će kožu pa će samim time i celulit biti manje vidljiv.

Masaža – 20-tak profesionalnih masaža u kojima vam neće noge biti pune modrica (jer to ne smije biti tako), svakako će pomoći. Ako vam financije dopuštaju, svakako si priuštite masaže, ako ne, masirajte se sami. Naravno da nećete imati snage masirati svaku nogu pola sata, ali i 5-6 minuta dok nanosite kremu može pomoći.

Voda i prehrana! Smanjiti slatko, slano, prženo, masno, zaslađene i gazirane sokove. Voda, voće, povrće, kuhano neka bude na vašem meniju barem ovih nekoliko tjedana.

A tko zna, možda se i naviknete pa nastavite tako tijekom cijele godine pa u svibnju 2019. pomislite – ma postoji li stvarno taj celulit ili je on samo mit?

IZVOR: JOLIE.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu