Categories Njega

OTKRIVAMO VAM KAKO NJEGOVATI dio tijela koji prvi odaje godine

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Svi se pomno brinemo o tome kako njegujemo lice, no ono ne odaje toliko dobro godine kao što to rade ruke. A znate li kako ih pravilno njegovati?

Pravilno ih perite
Čest kontakt sa sapunom može učiniti da ruke izgube vlažnost i počnu se ljuštiti, odnosno koža pucati. Najbolji izbor su hidratantni sapuni s maslinovim uljem, uljem jojobe ili aloja verom. Ruke također perite toplom, a ne vrućom vodom kako biste sačuvali prirodni zaštitni sloj kože te izbjegavajte električna sušila.

Nosite rukavice
Gledajte na svoje ruke ovako: one su pod konstantnim stresom uslijed hladnoća, suhog zraka, kemikalija i slično. Zato bi bilo dobro da u određenim uvjetima nosite rukavice, i to ne samo kada je vani hladno. Koristite lateks ili gumene rukavice kad čistite doma te tekstilne ako radite u vrtu.

Redovito nanosite hidratantnu kremu
Kvalitetna krema za ruke je vrlo važna pa pazite što kupujete. Nanosite ju više od dva puta dnevno, a kremu utrljajte i na nokte te zanoktice kojima je također potrebna njega. Također, pijte dovoljno vode jer još je važnija hidratacija iznutra.

 Napravite piling
Masku i piling za ruke možete napraviti i kod kuće. Za piling pomiješajte maslinovo ulje i šećer, a za masku pola avokada, žumanjak i žlicu soka od limuna te ostavite da stoji 20 minuta. Učinite to jednom tjedno.

Nanosite kremu za sunčanje na njih
Jedan od glavnih znakova starenja jest hiperpigmentacija na koži ruku. Razlog tome jest sunce pa redovito nanosite kremu za sunčanje na ruke, i to ne samo ljeti.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu