Categories Njega

NAJVAŽNIJA PRAVILA kojih se morate držati kad koristite kremu za područje oko očiju

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Sitne bore, tamni kolutovi, podočnjaci… Sve to dio je normalnog procesa starenja, koji se ipak može malo odgoditi. A ključnu ulogu u tome igraju kreme namijenjene području oko očiju, koje biste trebali početi koristiti već u dvadesetima. Bolje spriječiti nego liječiti pravilo je koje u ovom slučaju itekako vrijedi jer odgovarajuća njega može odgoditi pojavu prvih znakova starenja i za nekoliko godina. A važna je i njezina pravilna primjena. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva, pa je potrebno znati nekoliko zlatnih pravila pri nanošenju kreme na to područje:

Nemojte pretjerivati s količinom

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali ako pretjerate s kremom za područje oko očiju, vaše bore neće čudesno nestati preko noći. I ne samo da neće biti djelotvornija, nego bi veća količina kreme lako mogla naštetiti očima jer je veća mogućnost da uđe u njih. Kao i sa svakim drugim beauty proizvodom, umjerenost je ovdje od ključne važnosti, a preporučena količina kreme za područje oko očiju je otprilike veličine zrna graška.

Koristite dominantu ruku

Da pojednostavimo – ako ste dešnjak, kremu nanosite desnom rukom, a ako ste lijevak, onda se služite lijevom. Na kožu oko očiju nanesite je kažiprstom, a kako je to područje dosta osjetljivo, onda biste trebali pritom biti jako oprezni i nježni. Kremu nanosite laganim tapkanjem od unutarnjeg prema vanjskom rubu oka.

Nemojte razvlačiti kožu 

Kao što smo već spomenuli, radi se o jako osjetljivom području lica, pa kožu oko očiju nikako ne biste smjeli razvlačiti, potezati ili grubo trljati jer će to imati suprotan učinak i izazvati pojavu novih bora.

Čuvajte je na odgovarajućem mjestu 

Kremu za područje oko očiju trebali biste čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora topline. A za maksimalnu učinkovitost najbolje bi bilo da je nakon svakog korištenja spremite u hladnjak.

Dopustite koži da upije kremu

Kada namažete kožu oko očiju kremom, pričekajte par minuta prije nego preko nje nanesete šminku. Kada koža upije kremu, a za to je potrebno otprilike 3-5 minuta, i šminka će izgledati bolje te se neće taložiti u sitnim borama oko očiju.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu