Categories Njega

KAKO DO LJEPOTE na prirodan način?

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Prirodna ljepota je najbolja moguća, naravno, a da biste je postigli, prvi korak koji morate napraviti jest zdravo se hraniti.

Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna koža, izbjegavanje upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne prehrane temeljene na biljkama bogatima prirodnim antibioticima i antioksidansima. Pomaže koži boriti se protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora.

Također se preporučuje ograničenje unosa šećera, za koji se smatra da ima veliku ulogu u uništavanju kolagena u koži, što dovodi do pojave bora i starenja kože. Preporučuje se redovito uzimanje hrane bogate šarenim voćem i povrćem tamnih listova, posebno onih u narančastim bojama, također uzimanje zdravih masnih kiselina (srdele i losos).

Ako je vaš cilj poboljšanje kože i održavanje lijepog i mladog izgleda, potrebno je pridržavati se četiri savjeta u prehrani:

1. Zeleni čaj: Ovaj napitak nije ograničen samo za održavanje zdravog srca, on sadrži polifenol (snažan antioksidans), koji pomaže tijelu ojačati svoju sposobnost uklanjanja raznih toksina i štiti kožu od ultraljubičastih zračenja. On također radi na obnovi odumrlih stanica kože, što su dokazala medicinska istraživanja. Preporučuje se popiti nekoliko šalica čaja dnevno za postignuće dobrih i željenih rezultata.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu