Categories Tijelo

KOŽU MOŽETE ODRŽATI mladom i na ovaj način

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Lijepa koža jedna je od stvari na koje se troše pozamašne svote novaca – vjerojatno nema niti jedne žene koja si barem jednom nije priuštila neku skupu “čudotvornu kremu” koja će bore ukloniti kao da ih nikada nije bilo… No znanstvenici tvrde da ste na taj način zapravo bacili novac kroz prozor.

Zdrav život, koji podrazumijeva dovoljno sna i najmanje 1,5 litre vode dnevno, prva je linija obrane od bora, po pisanju njemačkog časopisa za zaštitu potrošača “Test”. Pušenje i ultraljubičasto svjetlo mogu oštetiti elastičnost kože.

Zdrava prehrana s puno voća i povrća također će pomoći u kontroli bora. Pravilna njega kože lica također je jako važna da bi ona izgledala mlado. Korištenjem Aloe vere, primjerice, koža postaje meka. Drugi korisni proizvodi za njegu kože oni su koji sadrže pšenicu ili gavez koji sadrže alantoin.

Prirodna ulja poput arganova, bademova i jojobe također osiguravaju dodatnu vlagu. Ako to ne bude dovoljno, možete posegnuti za hijaluronskom kiselinom, koja pomaže koži da zadrži vlagu i u nekim se slučajevima može aplicirati injekcijama.

Kreme protiv starenja nisu posebice učinkovite, ističe list koji je testirao devet takvih proizvoda na 270 žena kroz četiri tjedna, ujutro i navečer na samo jednoj strani njihovih lica, dok su na drugoj korištene obične vlažne kreme. Obje strane lica fotografirali su prije i poslije testiranja. Rezultati su pokazali da kreme protiv starenja nemaju nikakav poseban učinak.

Stoga, nemojte bacati novce uzalud – promijenite prehranu!

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu