Categories Lice & Make-up

NAJVAŽNIJE PRAVILO ZA ŽENE kojima se šminka stalno razmazuje oko očiju

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Imate spuštene kapke poput holivudske glumice Jennifer Lawrence? Ne brinite se, postoje pravila šminkanja koji će vam pomoći da uvijek izgledate besprijekorno.

1. Uvijek koristite primer za sjenilo

Zbog oblika kapka, šminka na ovom dijelu tijela podložna je čestom razmazivanju. Da biste spriječili mrljice, prije nanošenja sjenila za oči stavite primer.

2. Držite se vodootpornih proizvoda 
Kad god je moguće, koristite se vodootpornom maskarom i drugim sličnim proizvodima koje smanjuju mogućnost od razmazivanja šminke oko očiju.

3. Nemojte zatvarati oči dok se šminkate
Kad šminkaju oči, mnoge žene zatvaraju kapak kako bi bolje nanijele make-up na njega. Žene sa spuštenim kapcima trebale bi gledati ravno u ogledalo kako bi bolje vidjele rub kapka.

4. Sjenčajte iznad kapka

Nemojte sjenilom mazati samo donji dio kapka jer se šminka neće vidjeti kad budete imali otvorene oči. Umjesto toga, osjenčajte prostor iznad kapka, tako da make-up bude vidljiv u svim situacijama.

5. Šminkajte sredinu trepavica
Nemojte se koncentrirati na šminkanje vanjskog i unutrašnjeg ruba trepavica. Naprotiv, maskarom istaknite sredinu trepavica i tako zaokružite pogled oka.

6. Nemojte pretjerivati sa sedefastim sjenilima

Sedefasta sjenila reflektiraju svjetlost i naglašavaju prostor na kojem su nanesena. Nemojte pretjerivati s tim, nego njime istaknite tek sredinu ruba kapka oka kako biste privukli pažnju suptilnim svjetlucanjem svaki put kada trepnete.

7. Koristite kvalitetne četkice i kistove
Da biste spriječili razmazivanje šminke na predjelu oka, koristite kvalitetne četkice za aplikaciju make-upa. Od velike pomoći bit će vam koso rezana četkica za nanošenje sjenila za oči koja jamči preciznost pri nanošenju šminke.

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES
FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu