Categories Make-up

PITATE LI SE TREBA LI VAM NOVI PUDER, ovi znakovi dat će vam odgovor

FOTO: THINKSTOCK/GULIVER IMAGES

Ako ne ispunjava jednu od svojih glavnih zadaća, to je očiti znak da nešto s njim nije u redu. No ponekad je to malo teže detektirati i mnogima uopće ne padne na pamet da uzrok njihovim beauty problemima može biti loše odabrani puder. Zato vam donosimo listu s još 10 jasnih pokazatelja da vam treba novi puder:

1. Puder nije iste boje kao vaš vrat
To je najočitiji znak koji odaje da ste odabrali krivu nijansu pudera, ali i jedna od najčešćih pogrešaka. Ako ne želite da vam glava odskače od ostatka tijela, birajte nijansu pudera koja se podudara s tonom kože na vašem vratu.
2. Pore izgledaju šire
Puder bi vam trebao pružiti besprijekoran ten i prekriti proširene pore, prištiće, mitesere i sve druge nepravilnosti na licu. Ako vaš to ne radi, vrijeme je da nađete bolji.
3. Ten vam je loš
Ako vam u odraslim godinama i dalje često izbijaju prištići i akne, razlog tome može biti puder koji vam ne odgovara. U  tom se slučaju definitivno isplati isprobati neki drugi puder jer možda tako riješite i probleme s tenom.
4. Puder vas pecka
Iako biste sami trebali prepoznati da je ovo loš znak, za svaki slučaj spomenut ćemo ga i mi. Puder uopće ne biste ni trebali osjetiti na koži, a ako izaziva svrbež, peckanje, crvenilo ili bilo koju drugu reakciju, odmah ga bacite u smeće.
 
5. Izgledate kao da nosite masku
Puder bi trebao biti neprimjetan, a ako se jako ističe na licu, onda vas sigurno ne čini ljepšima. Moguće je da se krivo šminkate, ali i da je puder koji koristite previše gust. Isprobajte neku lakšu formulu ili, možda, BB kremu.
6. Ne prekriva nepravilnosti
Ako se, nakon što ste nanijeli puder na lice, prištići i druge nepravilnosti još vide te puder svaki put morate nanositi u slojevima, zamijenite ga nekom gušćom formulom koja nudi bolje prekrivanje.
 
7. Nakuplja se u porama
Puder bi trebao licu podariti mlađi izgled, a ako se nakuplja u sitnim boricama te ih tako dodatno ističe, vrijeme je da kupite novi.
8. Teško ga je nanijeti
Ako se puder teško razmazuje, to može biti znak da mu je istekao rok, ali i da je u njega ušao zrak jer ste ga ostavili otvorenog. U svakom slučaju, s tim se puderom možete oprostiti.
 
9. Počeo se razdvajati u bočici
Ako primijetite da se dio pudera u bočici odvojio od ostatka, to je znak da mu je prošao rok. Takav puder više nemojte koristiti jer može izazvati loše reakcije na koži.
10. Imate samo jedan puder
Ako uvijek koristite isti puder, onda sigurno u jednom dijelu godine izgledate loše. Ista nijansa ne može odgovarati vašem ljetnom i zimskom tenu, čak i ako se ne sunčate, jer sunce ne možete u potpunosti izbjeći. Nabavite bar dva pudera različitih nijansi.
 IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu