Categories Kosa

ZAŠTITA I NJEGA KOSE nakon vrućeg ljeta

Kosa je ljeti izložena raznim izazovima, od klora, preko mora, do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa soli i vjetrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti brončani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu.

Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbjegli potrebu za drastičnim rezovima u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko savjeta kako zaštititi kosu od ljetnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose nakon ljeta:

Blagi šampon – priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe no što to inače činite. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu – more, sunce, vjetar i bazenski klor jako oštećuju kosu. Jednom tjedno nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama – zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte.

Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca, stoga nema izlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru – evo recepta za sjajnu masku za kosu:

Maska za kosu od kokosovog ulja

  • Sastojci
    – tri žlice kokosovog ulja
    – žlica meda
    – 1 sirovo jaje

Priprema
Sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu