Categories Kosa

SUŠITE LI ČESTO KOSU SUŠILOM, sigurno radite neke od ovih pogrešaka

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Sušenje kose sušilom zvuči kao poprilično jednostavan zadatak. No stvarnost je potpuno drukčija jer većina žena radi iste pogreške prilikom sušenja kojima oštećuju svoju kosu. Iako bi idealno bilo posušiti je na zraku, u hladnijim danima sušenje sušilom je neizbježno, a izbjegnete li pri tome i ove tipične pogreške, kosa će vam ostati lijepa i zdrava:

Prerano sušenje

Nakon pranja, kosu je prvo važno dobro ocijediti i zamotati u ručnik koji će upiti višak vode, a tek onda slijedi sušenje. Ako kosu krenete sušiti sušilom čim izađete iz tuša, to će potrajati znatno duže, a samim tim će i kosa duže biti izloženija štetnom vrućem zraku.

Sušenje od razdjeljka

Kosu je najbolje početi sušiti od naprijed prema natrag, uz korijen ili u obrnutom smjeru, ako želite nadograditi njezin volumen. Počnete li je sušiti od razdjeljka pa prema svakoj strani posebno, riskirate lošu frizuru koja je napuhana na vrhovima, a splasnuta uz glavu. Definiranje razdjeljka i oblikovanje frizure ostavite za sam kraj, kada je kosa gotovo suha.

Nekvalitetno sušilo

Kvalitetno sušilo definitivno je nešto u što se isplati uložiti ako vam je stalo do izgleda i kvalitete vaše kose. Sušilo koje ima veću snagu uvijek je dobar izbor jer će brže obaviti posao i manje oštetiti kosu, a kvalitetno sušilo ne bi se trebalo ni pregrijavati te obično dolazi i s hrpom nastavaka koji olakšavaju sušenje i oblikovanje kose.

Pogrešna četka

Žene često rade i još jednu pogrešku pri feniranju, a tiče se odabira četke. Važno je stoga znati da je za veći volumen najbolja uska, okrugla četka, dok će ona šira i gušća biti odlična za ravnanje kose.

IZVOR: INDEX.HR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pratite nas na Instagramu